KAKO ĆE IZGLEDATI KUĆA KRIVOKAPIĆEVOG SINA U ROGAMIMA: Na parceli od 3.500 gradi vilu od 250 kvadrata i vinski podrum

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je njegov sin Miloš Krivokapić kupio plac u podgoričkom naselju Rogami za 80.000 eura, te da je dio tog novca dobio na svadbi, a veći dio pozajmio od poslodavca. Na ovoj parceli Miloš će graditi individualni stambeni objekat, a urbanističko tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije ove parcele, te za izgradnju stambenog objekta dobio je u avgustu 2020. godine, navodi se u tehničkoj dokumentaciji u koju je Standard imao uvid. Zahtjeve za izdavanje UT uslova Glavnom gradu uputila je Duška Radević koja se u tim dokumentima navodi kao investitor, dok je u ugovoru sa projektantom investitor Miloš Krivokapić.
KAKO ĆE IZGLEDATI KUĆA KRIVOKAPIĆEVOG SINA U ROGAMIMA: Na parceli od 3.500 gradi vilu od 250 kvadrata i vinski podrum

Parcela Miloša Krivokapića

Tehničkom dokumentacijom obuhvaćen je ugovor o projektovanju, urbanističko-tehnički uslovi, list nepokretnosti, podaci o vlasništvu na teritoriji Crne Gore, projektni zadatak, snimljena geodetska podloga predmetne lokacije, idejno rješenje i ostalo.

Miloš Krivokapić sklopio je ugovor o izradi tehničke dokumentacije sa projektantom ”LZ PROJECT” d.o.o. Podgorica, kojeg zastupa izvršni direktor i glavni inženjer Boban Radulović.

‘LZ PROJECT” d.o.o. Podgorica je društvo osnovano 12. jula 2021. godine kod Centralnog registra privrednih subjekata, dok je Ministarstvo ekologije, prostronog planiranja i urbanizma ovoj firmi dalo Licencu za projektanta i izvođača radova 13. oktobra 2021. godine.

Kako se navodi u dokumentaciji u koju je Standard imao uvid, na katastarskoj parceli 12/1 KO ”Rogami”, vlasništvo Miloša Krivokapića, gradiće se individualni stambeni objekat.

Avgusta 2020. godine izdati su i urbanističko-tenhički uslovi za izgradnju stambenog objekta na lokaciji koju čini ova parcela, a zahtjev Glavnom gradu podnijela je Duška Radević.

Tehnički uslovi priključenja na gradski vodovod i kanalizaciju za izgradnju objekta porodičnog stanovanja sa mogućnošću poslovanja na katastarskoj parceli 12/1 KO Rogami, investitora Duške Radević, izdati su od strane ”Vodovoda i kanalizacije” Podgorica, 2. septembra 2020. godine.

U listu nepokretnosti izdatom od strane Uprave za katastar i državnu imovinu, nalaze se podaci o dvije parcele 11/1 i 12/1 KO Rogami. Prva su šume 3. klase stečene kupovinom, površine 1053 kvadratnih metara, a druga je livada 4. klase stečena takođe kupovinom površine 3370 kvadratnih metara. Vlasnik parcela je Miloš Krivokapić, sin premijera Zdravka Krivokapića.

”Idejno arhitektonsko rješenje individualnog stambenog objekta na kat. parc. 12/1 KO „Rogami“, urađeno je na osnovu projektnog zadatka Investitora i urbanističko-tehničkih uslova. Na postojećoj lokaciji na kojoj je predviđena izgradnja objekta ne postoje već izgrađeni objekti, a teren je u blagom padu od sjevero-istoka prema jugo-zapadu”, piše u dokumentaciji u koju je Standard imao uvid.

Osnovni podaci o objektu:

▪ namjena: individualni stambeni objekat
▪ spratnost: Su+P+I
▪ katastarska parcela : 12/1 KO „Rogami“
▪ površina kat.parcele: P= 3.370,00 m2
▪ površina pod objektom: P= 152.70m²
▪ ukupna BGP objekta: P= 249.63m²
▪ konstrukcija: armirano betonska
▪ krovovi: ekstenzivni zeleni krovovi

Na ovoj parceli gradiće se i pomoćni objekat – Vinski podrum.

Planirani izgled Vinskog podruma

Sadržaj iz dokumentacije u koju je Standard imao uvid, koji prikazuje djelove plana:

Premijer Zdravko Krivokapić je, odgovarajući na pitanje o parceli njegovog sina, rekao da je plac kupljen prije nego je on postao premijer, dodajući da ga još nije obišao. Tvrdi i da ništa tajno nema u toj aktivnosti kako su pisali pojedini mediji. Kazao je da je njegov sin Miloš Krivokapić kupio plac u podgoričkom naselju Rogami za 80.000 eura, te da je dio tog novca dobio na svadbi, a veći dio pozajmio od poslodavca

“Mi kao porodica smo od početka imali jedan jedini stav koji nas drži do dana današnjeg, a to je: “Sve možete izgubiti jedino znanje ne. Svi smo visoko obrazovani i Miloš i Jelena su doktorili, Milena je pored magistrature završila rijetku specijalizaciju, Jovan završava bogosloviju…. Prije nego sam postao premijer sin je odlučio da kupi plac koga je platio 80.000 eura, ne kao što spekulišu mediji stotine hiljada eura. Jedna četvrtina iznosa je ono što je dobio prilikom svadbe, a ostatak je pozajmica iz relacije sa poslodavcem “, kazao je Krivokapić na Tviter spejsu.

On je poručio da bi njegova porodica trebalo prva da odgovara ako uradi nešto nečasno, ili nepošteno.

“Mi to nosimo kao mjeru funkcionisanja i molio bih javno da nam se kaže ako neko misli da smo uradili nešto nečasno i nepošteno. Ne vidim tu ništa spektakularno, ali oni koji žele da omalovažaju mene i porodicu nisu na pravom putu. Neka se pitaju gdje su njihove jahte, Beograd na vodi… Znam iz koje kuhinje dolaze sve te priče. Volio bih da se služe činjenicama, a ne opstrukcijama”, poručio je Krivokapić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pogledajte ko su potpisnici: Podršku Pokretu “21 MAJ” dalo preko 2000 ljudi

Brajović: Mi smo spašavali živote; Krivokapić: Vi ste gledali gdje će ko koga da smjesti, ne u bolničke krevete, već na pozicije

KONJEVIĆ: Treba li da prepričavam da ste donosili cvijeće našoj bivšoj predsjednici, ne može premijer da bude šarlatan – KRIVOKAPIĆ: Nije čudo što završavamo po bolnicama

Krivokapić: Ja bih išao pješke, ali zbog vaših komita to je nemoguće – Brajović: Vučete poteze kao da ćete Aerodrome da vratite Srbiji

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Šta muškarci prvo primijete na nagom ženskom tijelu

KAKO ĆE IZGLEDATI KUĆA KRIVOKAPIĆEVOG SINA U ROGAMIMA: Na parceli od 3.500 gradi vilu od 250 kvadrata i vinski podrum

Vuković: UCG od sada Univerzitet Crkve Srbije

Zemljotresu Albaniji, osjetio se i u Crnoj Gori, najviše u Ulcinju