Knežević za Standard: Zbog sina Branka Radulovića više nisam Savjetnik direktora ACG, ako ne prihvatim novo radno mjesto sa manjom platom dobijam OTKAZ!

Biljana Knežević nakon 19 godina više nije Savjetnik direktora u Aerodromima Crne Gore zbog odluke kojom je predala sudu na poništaj nezakonitu odluku o izboru sina poslanika Branka Radulovića na mjesto zamjenika izvršnog direktora, na koje je i ona konkurisala, a koji je po njenim riječima bez odgovarajućih referenci izabran na oglasu, kazala je za portal Standard.
Knežević za Standard: Zbog sina Branka Radulovića više nisam Savjetnik direktora ACG, ako ne prihvatim novo radno mjesto sa manjom platom dobijam OTKAZ!

Naime, Knežević nam je objasnila da joj je dato osam dana da prihvati novo radno mjesto na kom bi joj plata bila 40 odsto manja, što je za nju neprihatljivo u odnosu na kvalifikacije. U slučaju da ne prihvati slijedi joj otkaz.

“Plata je mnogo manja od postojeće, ali je veća od minimalne zarade, ja sam majka imam četvoro djece razmisliću”, kaže i dodaje:

“Dato mi je neko degradirajuće radno mjesto sa platom početnika, a ako ne prihvatim dobiću otkaz. Ovako se tretira stručnjak za airport menadzment obučavan u svjetskim vazuhoplovnim institucijama i na međunarodnim aerodromima. Majka četvoro djece sa dijagnozom karcinoma”, istakla napominjući da je “progon” nje počeo kada je predala sudu na poništaj nezakonitu odluku o izboru sina poslanika Branka Radulovića na mjesto zamjenika izvršnog direktora, koji u vazduholpovstvu nema iskustva, jer je radio u banci.

Petar Radulović je sin Branka Radulovića, potpredsjednika Skupštine i funkcionera Pokreta za promjene, partije koja je jedan od konstituenata nove parlamentarne većine, a jedno vrijeme radio je u Crnogorskoj komercijalnoj banci.

Knežević nam je dodala i da je konkurisala na mjesto izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore na kom je sada Goran Jandreoski i da je ušla u uži izbor. Zatim je konkurisala na mjesto zamjenika izvršnog direktora na kom je sada Radulović, gdje je imala bolje kvalifikacije, nakon čega se i žalila tačnije predala ga sudu na poništaj nezakonite odluku o njegovom izbor.

Uvidom koji smo imali u njen CV Knežević je radila u međunarodnim institucijama, obučavala se na svjetskim aerodromima… Cetrifikat za upravljanje aerodromima stekla je u Seulu.

Iskusni je menadžer za poslove aerodroma sa dokazanom istorijom rada u vazduhoplovnoj industriji. Ekonomista sa međunarodnim radnim iskustvom. Vješta u projektovanju i izgradnji aerodroma, državnim poslovima, razvoju aerodroma, međunarodnom poslovanju i upravljanju projektima. 
Snažan preduzetnički profesionalac diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Postdiplomske studije EU integracija, bila je predstavnik Aerodroma na World EXPO u Šangaju 2010. godine, skupu Inter Airport Europe u Minhenu, dok je od 2018.- 2020. je pomoćnik izvršnog direktora, Sektor za razvoj i održivost sistema vd…
×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

2 komentara


piperka

Kratke su pameti, pa ne mogu predvidjeti kako će im se ovo vraćati. Reče Banjo i bi mizerija, ništa drugo!

Odgovori
Radnik

Zao mi je..ali niste jedini koji su osjetili revanšizam nove uprave….sta tek rade na aerodromu Tivat,progone se i unizuju ljudi sa preko 30g staza…ali sve ziv covjek izdrzi,i ovo ce proci..podrska

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Uprava Aerodroma planira smanjenje plata i broj radnika, sin Branka Radulovića zamjenik izvršnog direktora

Pogledajte ko su potpisnici: Podršku Pokretu “21 MAJ” dalo preko 2000 ljudi

PODJELA PLIJENA: PZP-u Aerodromi, DF-u Plantaže, DCG u EPCG, za Uru – Morsko dobro

DF dobio 264 pozicije, SNP 88, PzP 85, Demokrate i Ura podijelili 145 funkcija

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STANDARD SPROVEO ANKETU: Program ”Evropa sad” ocijenili građani na društvenim mrežama

Pejović pušten nakon saslušanja, priznao da je vrijeđao Gazdića

VOLI cijena: Preporuka proizvoda sa najnižom cijenom na tržištu

Haos u TO Budva: Direktorica tvrdi da su mijenjali brave, ukrali dokumentaciju, tjerali je da potpiše nelegitimnne odluke…