RCC predstavlja Balkan Barometar i SecuriMetar u petak u Briselu

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) će predstaviti Balkan barometar i SecuriMetar 2022 u petak 24. juna 2022. godine sa početkom u 10:00 časova u Briselu. Ovo je osmo po redu izdanje Balkan barometra, te drugo izdanje SecuriMetra Zapadnog Balkana. Predstavljanje istraživanja će se prenositi uživo na kanalima Savjeta za regionalnu saradnju na YouTubu i Facebooku.
RCC predstavlja Balkan Barometar i SecuriMetar u petak u Briselu

Podaci koji će biti predstavljeni ovog petka pokazuju kako su se viđenja naših građana o određenim temama mijenjala sa dramatičnim promjenama koje su pogodile Evropu početkom ove godine, od rata u Ukrajini i oporavka od pandemije do udara ogromne inflacije i globalne ekonomske krize.

Balkan barometar i SecuriMetae su godišnja istraživanja mišljenja javnosti i privrednika čije sprovođenje naručuje Savjet za regionalnu saradnju a koja se bave viđenjima i očekivanjima građana i privrednika sa Zapadnog Balkana u pogledu različitih tematskih oblasti, kao što su integracija u EU i regionalna saradnja, digitalizacija, zapošljavanje, sigurnost, organizovani kriminal, migranti, radikalizacija na internetu, i slično.

Uvodna obraćanja će imati generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu, zamjenica šefa odjeljenja u Generalnoj direkciji Evropske komisije za proširenje i politiku susjedstva, Alesandra Vizer, savjetnica za Balkan u stalnom predstavništvu Francuske u EU, Mari Delil i direktor za jadranski region i Zapadni Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Andrea Kaskone.

Nakon uvodnih obraćanja slijedi panel diskusija na temu „Promišljanje o (ne)sigurnosti na Zapadnom Balkanu: Naprijed ka svjetlijoj budućnosti“. Među panelistima su Gentijan Elezi iz Albanskog centra za konkurentnost i međunarodnu trgovinu, Dimitar Bechev, gostujući predavač organizacije Carnegi Europe, Valbona Zeneli, rukovodilac Odjelaljenja za strateške inicijativeEvropskog centra za sigurnosne studije Dzordz Marshal i Dejan Jović, profesor na Fakultetu za političke nauke Univerziteta u Zagrebu. Moderator skupa je Radu Magdin, izvršni direktor Smartlink Communications SRL.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Bregu: Balkan barometar otkrio da su neizvjesnost i ugroženost glavne brige naših sugrađana

Otvoreni Balkan nije samo loša ideja – ona je i opasna

Prozapadne stranke protiv ulaska Crne Gore u Otvoreni Balkan, proruske za

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DRAMA U BARU: Janković uspio da pobjegne policiji tokom pretresa, jedan inspektor zapucao

Kad imaš muža MILIJARDERA od 91 godinu, onda tvoj život izgleda OVAKO! (FOTO)

PO NALOGU SDT: U Baru privedena trojica Škaljaraca, policija upotrebila oružje

Drecun za Standard: Zima će biti oštra, nekome kao žilet, nekome kao nož, a malom broju srećnih dobitnika, kao lopta