Basket u mom kvartu: Poznati svi učesnici završnog turnira

Frulaši, Momci iz plave, B3 i Kiša metaka – ekipe su koje su čekirale posljednja četiri mjesta za veliki završni turnir manifestacije ,''Basket u mom kvartu'', koja će 21. maja biti održana na kultnom podgoričkom terenu u Njegoševom parku, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.
Basket u mom kvartu: Poznati svi učesnici završnog turnira

Foto: Glavni grad

Na petom kvalifikacionom turniru, održanom danas u Bloku 5, učestvovalo je 15 ekipa koje su podijeljene u 4 grupe, iz koje su po dvije najbolje izborile prolaz u ¼ finale.

Iz grupe A u eliminacionu fazu prošli su B3 i Bombshell (ispali Blok penzioneri i 4sobe), iz grupe B su dalje otišli Frulaši i Hot (kraj za Breaking rules i Dilevu školu), u grupi C su najbolji bili Momci iz plave i Kiša metaka (u grupnoj fazi su se zaustavili Lješničani), dok su mogućnost da se bore za nastup na finalnom turiru iz grupe D zaslužili Šušanj city i Plavi dvor (Slanina i Trojka iz bloka nisu uspjeli da prođu dalje).

U mečevima ¼ finala najzanimljivije je bilo u duelu B3 i Hot, koji su prvi riješili u svoju korist rezultatom 8:6 nakon produžetka. Momci iz plave su rezultatom 14:11 eliminisali Plavi dvor, Kiša metaka je pala na Šušanj city (18:22), dok su Frulaši odsvirali kraj za Bombshell (8:2).

U prvom, izuzetno borbenom i neizvjesnom polufinalnom okršaju, stanovnici zgrade pored poprišta turnira, Momci iz plave, rezultatom 11:10 pobijedili su B3, dok su u drugom Frulaši još jednom briljantnom partijom nadigrali Kišu metaka (16:12).

S obzirom na činjenicu da je turnir u Bloku 5 bio najmasovniji kvalifikacioni, jedino sa njega su plasman na završni izborile četiri ekipe, pa nije bilo potrebe da Kiša metaka (Miloš Radović, Đorđe Sušić, Vuk Velimirović, Marko Čejović) i B3 (Nikola Špadijer, Vuk Dragašević, Matija Rakčević, Matija Šćekić) igraju meč za treće mjesto.

U finalnom obračunu, mladi Frulaši (Vasilije Nikčević, Aleksandar Pješčić, Filip Đurović, Marko Raičković) još jednom su oduševili brojnu publiku protiv iskusnijih Momaka iz plave (Dušan Gojnić, Bojan Domazetović, Mihailo Domazetović, Mihailo Vujanović), savladavši ih rezultatom 16:9.

Pored plasmana na basketaški spektakl u najavi u Njegoševom parku, finalisti turnira u Bloku 5 su dobili nagrade od partnera Sekretarijata za kulturu i sport: Hotela ,,Voco” i proteini.si.

,,Prije svega želim da se zahvalim svim učesnicima na fer i korektnoj borbi, sportskom duhu i basketaškom umijeću prikazanom na kvalifkacionim turnirima. Postavili smo podlogu za nešto što bi u našem gradu moglo da zaživi u tradicionalnu priredbu, za koju vlada zaista ogromno intresovanje. Na kvalifikacionim turnirima učestvovale su 52 ekipe, a njih 10-ak su odustale u posljednjem trenutku zbog prehlada, povreda ili poslovnih obaveza, što znači da smo našim projektom animirali preko 250 basketaša. Nestvaran rezultat, posebno kada uzmemo u obzir da se radi o prvom izdanju ,,Basketa u mom kvartu”. Hvala i svim zapisničarima i sudijama Zoranu Raduloviću i Urošu Bakraču, koji su odradili izvanredan posao”, kazao je po završetku turnira u Bloku 5 koordinator takmičenja iz Sekretarijata za kulturu i sport, Miloš Stijepović.

Na koncu, evo konačnog spiska ekipa koje će se u Njegoševom parku 21. maja boriti za nagradni fond od 2500 eura (1300 za I, 700 za II i 500 za III mjesto): Limun, Skyhook, Kuči (turnir u Zagoriču), Ivaniš i sinovi, Red cross, Meridianbet (turnir u centru), Old pub, Tristar, NLO (turnir na Starom Aerodromu), Parni valjak, As fitness, Zeta (turnir u Golubovcima), te Frulaši, Momci iz plave, Kiša metaka i B3 (turnir u Bloku 5).

Iz Sekretarijata za kulturu i sport saopštenje zaključuju porukom da će na završnom turniru biti organizovana i takmičenja za publiku, kao i u šutu za tri poena.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Basket u mom kvartu: Ivaniš i sinovi pobjednici turnira u centru grada

Basket u mom kvartu: U Golubovcima održan četvrti kvalifikacioni turnir

SPRIJEČEN UDAR MAFIJE NA DRŽAVU: ,,Samo neka ih maknu, onda ćemo ošegat i Katnića i Čađenovića“

Glavni grad: Bogat sportski program u decembru

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Radulović: Pokušan atentat na mene, mafija me neće preplašiti

Knežević ironično čestitao Mugoši: “Srećna sloboda, mučeniče DPS-a, gromado poštenja”

LICE I NALIČJE ABAZOVIĆEVE POSJETE EUROPOLU: Traže dodatne informacije kako su povjerljivi podaci dospjeli u javnost

Mugoša nije kriv, Viši sud donio oslobađajuću presudu