Izvor: portal Analitika

Bilo i crnogorskih zastava: Obilježena godišnjica Igmanskog marša (FOTO)

Tradicionalnim maršem i polaganjem vijenaca i cvijeća delegacija na Spomen-obilježje pripadnicima Prve proleterske brigade na Velikom polju na Igmanu obilježena je godišnjica jedne od najznačajnijih operacija tokom narodnooslobodilačke borbe u Drugom svjetskom ratu.
Bilo i crnogorskih zastava: Obilježena godišnjica Igmanskog marša (FOTO)

foto PA

Obilježavanju u Bosni i Hercegovini su prisustvovali građani devet država, naravno – i oni iz Crne Gore. Naši antifašisti nosili su crnogorske, ali i jugoslovenske zastave.

“Mi, crnogorski borci i antifašisti, ovdje na Igmanu smo već 50, 60 godina, da odamo počast i sjetimo se onih koji su u nemogućim uslovima našli put prema slobodi, da se sjetimo ne samo Igmanaca, nego svih onih koji su na prostorima bivših jugoslovenskih republika ostavili živote za svoje dobro, za dobro svojih naroda”, rekao je Dragan Mitov Đurović, generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore.

Kako je kazao, i ove godine su na Igmanu da još jednom polože zakletvu, da čuvaju nezavisnu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovine.

“Da mi iz Crne Gore pružimo podršku Bosni i Hercegovini koja je od svih uvijek bila željena, a nikada nije osvojena i neće biti”, dodao je Mitov Đurović.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

“Mi možemo za građansku Crnu Goru”: Bijelo Polje primjer zanemarenog grada a šte...

Srpsko tužilaštvo provjerava je li “kavački klan” umiješan u ubistvo...

Uhapšen vozač: Na putu Mataševo – Kolašin vozio sa 2,61 promila alkohola

Umro producent filma “Kum” i “Rozmarina beba”