Izvor: Portal analitika

Bošković: Štetočinska vlada prošlost, događaji na Cetinju bili kap u punoj čaši nepočinstava

Poslanik DPS-a Predrag Bošković bio je večeras gost je Tviter Spejsa. Tema razgovora bila su aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori. Bošković je, prethodno gostujući na Spejsu, najavio pad Vlade, što je bio i povod da upravo on bude sagovornik na datu temu.
Bošković: Štetočinska vlada prošlost, događaji na Cetinju bili kap u punoj čaši nepočinstava

Predrag Bošković

Kako je rekao, pad Vlade je bio izvjestan već nakon dešavanja na Cetinju 5. septembra.

„Događaji na Cetinju bili su kap u prepunoj čaši nepočinstava. Pad Vlade je trebalo da se desi i ranije, u decembru, ali – bolje ikad nego nikad“, poručio je Bošković.

Ističe da je sada neophodno okrenuti se budućnosti i formiranju nove vlade.

„Štetočinska i najgora vlada u Crnoj Gori je prošlost. Sad se treba okrenuti formiranju Vlade koja će stvoriti preduslove za ulazak u EU, za rješavanje nagomilanih pitanja i za prioritete kojima težimo“, kazao je Bošković.

Zaslužujemo mjesto gradonačelnika Cetinja

Bošković se osvrnuo i na pregovore oko vlasti na Cetinju, ističući da se rok bliži, ali da vjeruje da je moguće doći do dogovora.

„DPS je poslao ponudu prirodnom partneru SPD-u da zajedno izgrađujemo Cetinje, svjesni svih mana i nedostataka. Bez obzira na razlike može se doći do dogovora na Cetinju“, navodi Bošković.

Vrijeme će, kako kaže, pokazati kakav će biti odgovor na taj prijedlog.

„Smatramo da kao najjači politički subjekt zaslužujemo mjesto gradonačelnika“, ističe Bošković.

Računaju, kako kaže, da ima dovoljno pameti da se dođe do dogovora na Cetinju. Ako ipak do dogovora ne dođe, DPS može i iz opozicionih klupa da gleda na razvoj Prijestonice, ali, kako kaže, ne bježe ni od novih izbora.

Država Crna Gora ispred svih 

Kratko se osvrnuo i na Temeljni ugovor, saopštivši da ugovor mora da zaštiti interese Crne Gore i samo takav može dobiti podršku DPS-a, ali i partija kojima je stalo do Crne Gore.

„Država Crna Gora je ispred svih nas“, ističe Bošković.

Osvrnuvši se na još jedan ispad ministarke Bratić, koja je uklonila sliku bivšeg minstra Šehovića sa zida u holu MPNKS, Bošković ističe da to dovoljno govori s kakvim osobama u odlazećoj Vladi se Crna Gora susrela, koga je morala da trpi i šta je sve ugroženo radom ministara kakav je Vesna Bratić.

„Upravo ovaj slučaj je dokaz da smo imali posla s ljudima koji nijesu dorasli funkcijama, ali tome je došao kraj. Nadam se da ćemo uskoro dobiti vladu koja će vratiti Crnu Goru na put prosperiteta“, ističe Bošković.

Otvoreni Balkan zamjena za srpski svet

Jedan u nizu problema koje je napravila odlazeća Vlada je i stagnacija u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Kako navodi, Vlada predvođena DPS-om je uradila mnogo u pogledu pristupanja, otvorila sva pregovaračka poglavlja i išla putem koji je vodio u gotovo izvjestan ulazak u EU do 2022.

Međutim, desila se sad već odlazeća Vlada koja je, prema njegovim riječima, poništila sav uspjeh prethodno napravljen i oduzela Crnoj Gori ulogu lidera u procesu integracija.

Kako kaže, trenutno stagniramo u tom procesu i trebaće mnogo vremena i sredstava da se oporavimo i vratimo na pravi put.

Komentarišući inicijativu Otvoreni Balkan, Bošković kaže da ideja kao ideja nije loša, ali da se iza ideje zapravo krije prilika drugih država da ostvari ambicije koje bi mogle dovesti do problema.

„Open Balkan je ideja koja želi da sve države Zapadnog Balkana podvede pod jedan kišobran“, ističe Bošković.

Crna Gora, kako kaže, ima najmanje interesa da pristupi takvoj inicijativi.

„Otvoreni Balkan je zamjena za ono što danas imamo, ili smo imali u prethodnom periodu, kao jedna velikonacionalna ideja poznata pod nazivom ‘srpski svet'“, objašnjava Bošković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Bošković: Simijanoviću, Gulevskom i Ćulibrku URA glavni kontakt i partner

PRATITE UŽIVO Bošković pustio snimak akcije policije: “Jasno je da nikakvog pucanja na policiju nije bilo…”

Konjević Spajiću: Svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

Brajović: Mi smo spašavali živote; Krivokapić: Vi ste gledali gdje će ko koga da smjesti, ne u bolničke krevete, već na pozicije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Zeković: Žao mi je ako sam vođen najboljim namjerama učestvovao u legitimisanju jedne izdaje Belvedera

Ovih šest poznatih dama nije odoljelo šarmu Vuka Kostića! (FOTO)

DF: Pojačali smo aktivnosti za blokadu države, da urazumimo one koji planiraju izdaju s DPS-om

Cijenje divljaju, hrana sve skuplja