Bošnjačka stranka ugostila u Plavu Majke Srebrenice, promovisana knjiga “Na strani čovječnosti”

Na poziv Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Plav, članice udruženja ''Majke Srebrenice'' boravile su u Plavu, saopštila je Bošnjačka stranka. Održana je i, kako navode, promocija knjige ''Na strani čovječnosti'', autorice Ajše Hafizović-Hadžimešić, kojoj je prisustvovalo rukovodstvo BS, na čelu sa predsjednikom Ervinom Ibrahimovićem.
Bošnjačka stranka ugostila u Plavu Majke Srebrenice, promovisana knjiga “Na strani čovječnosti”

Foto: BS

Predsjednik OO BS Plav Kemal Purišić istakao je da je “značaj mjeseca jula u tome da se svi prisjećamo genocida u Srebrenici”.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Opštine Plav Nihad Canović.

Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, kazao je tokom razgovora sa Majkama Srebrenice da je svaki susret sa njima inspirativan zbog borbe koju ove žene heroji vode i shvatanja da je samo njihova bol lična i zato je tiha.

“Dok je njihova borba – borba za sve nas, globalna, univerzalna – da se nikad i nikom ne ponovi Srebrenica, i zato je glasna. Ta me borba, kao političara i lidera Bošnjačke stranke uči i inspiriše. Zato su majke Srebrenice, za mene, globalne heroine čija borba protiv zla, zaborava zla i borba za istinu svijet čine boljim mjestom za život”, kazao je Ibrahimović.

Foto: BS
Foto: BS

“Knjiga “Na strani čovječnosti” govori o onima koji su se borili za pravdu u ime srebreničkih majki. To je zbirka intervjua na bosanskom i engleskom jeziku, sa sudijama, tužiteljima, istražiteljima Haškog tribunala i Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, autorice Ajše Hafizović-Hadžimešić koja je pratila suđenja sa srebreničkim majkama tokom proteklih godina”, navodi se u saopštenju.

O knjizi su osim autorice Ajše Hafizović-Hadžimešić govorile još i Munira SubašićKada Hotić i Murat Tahirović.

Promociji su prisustvovali i Kenana Strujić-Harbić, šefica kluba poslanika BS u Skupštini Crne Gore, Damir Gutić, potpredsjednik BS, Jasmina Cikotić, predsjednica SO Plav, Admir Šahmanović, član Predsjedništva BS i drugi.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

POGLED IZ POTOČARA: Dritanovo ministarstvo (ne)jasnih misli

Smijenjen Aleksa Bečić

Savković sigurna da će država obešteti majke

Oštre reakcije na govor Abazovića u Potočarima: Majke Srebrenice traže izvinjenje, ljudi su ubijani baš zato što su bili Bošnjaci

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ANALIZA: Hrvati dionicu plaćali 20 miliona po kilometru bez ijednog tunela

Stefanović: Poginuli svi članovi posade ukrajinskog aviona, prenosio naoružanje za Bangladeš

URA: Nakon današnjeg teksta jasno za čije interese radi novoosnovani kvaziportal

Predsjednik svjetske gejming federacije u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori