BS i CGO osuđuju prijetnje upućene Anteni M

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje prijetnje upućene redakciji portala Antene M i poziva nadležne da hitno reaguju, pronađu počinioca ovog čina i najstrožije ga kazne ukazujući na činjenicu da ovo nije prva ovakva prijetnja upućena redakciji i uredništvu ovog portala, saopštili su iz te partije.
BS i CGO osuđuju prijetnje upućene Anteni M

Ilustracija

Kako navode, sloboda izražavanja i medijske slobode u cjelini predstavljaju jednu od najvećih i najznačajnijih tekovina demokratije, a svaki atak na te slobode, dodaju, atak je na demokratiju i cjelokupni društveni poredak i, u skladu sa Krivičnim zakonikom Crne Gore, predstavlja krivično djelo.

“Obaveza je društva da se preko svojih institucija odlučno suprotstavi svakom pokušaju zastrašivanja, prijetnje i napada na medije i novinare, a posljedice neodlučnosti države da adekvatno reaguje na ovakve prijetnje predstavlja opasnost za one kojima su prijetnje upućene ali i za medijske slobode i cijelo demokratsko društvo.

Štiteći demokratsko pravo medija da potpuno sigurno i slobodno u interesu javnosti vrše svoju značajnu društvenu ulogu, štitimo osnove demokratskog poretka na kojem počiva vizija demokratske, građanske i evropske Crne Gore”, navode iz BS.

Kako dodaju, Bošnjačka stranka ovom prilikom ohrabruje sve novinare i redakcije, da potpuno slobodno nastave sa svojim profesionalnim radom.

CGO osuđuje prijetnje redakciji Antene M upućene putem Facebook-a.

“Pozivamo Upravu policije da preduzme mjere i radnje kako bi se što prije otkrio identitet ovog lica i isti sankcionisao”, poručuju iz CGO.

Oni smatraju da medijski djelatnici moraju biti zaštićeni od ekstremnih pojedinaca, a obaveza je donosilaca odluka u političkoj sferi, ali i svih drugih aktera, da, kako kažu, snižavaju nivo polarizacije i radikalizacije u crnogorskom društvu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Kad vlast zažmuri, novinari ispaštaju

Političari da bezuslovno podržavaju medijske slobode

CGO: Procent onih koji smatraju da se Crna Gora kreće u pogrešnom pravcu dostigao rekord

CGO: Svaki deseti građanin vidi Memorandum kao sredstvo za rušenje Vlade

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SDT istražuje da li je bivši direktor CKB Pavle Kovač zloupotrijebio službeni položaj

Popis na časnu riječ Koče Đurišića

Vujović: Snaga SPC nije kao 2020. godine; Vlahović: Temeljni ugovor ne bi prošao ratifikaciju Skupštine

Kusovac: Šćekić da prijavi tužilaštvu ako je nestao novac za borbu protiv koronavirusa, a ne da tvituje politikantske floskule