Divlja ljepota Crne Gore oduševila novinare iz Poljske

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG), u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Poljske, domaćin je grupi najznačajnih predstavnika poljskih medija, koji od 16. do 20. maja borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.
Divlja ljepota Crne Gore oduševila novinare iz Poljske

Foto: NTOCG

Riječ je, kako su saopštili iz NTO, o predstavnicima poznatih novina: Gazeta.pl, WP.pl, Rynek Turystyczny & Magazyn Świat, Wiadomości-Turystyczne Magazyn, wakacje.pl, Wasza Turystyka, NowaTurystyka.pl i Interia.pl, koji će se tokom petodnevnog programa upoznati sa raznolikom ponudom Crne Gore, od autentičnih sela i netaknute prirode do luksuznih turističkih proizvoda.

“Crna Gora je veoma interesantna zemlja koja ima prelijepu prirodu. Turisti iz Poljske vole da posjećuju Balkan, i Crna Gora je za njih još uvijek neotkrivena destinacija. Mogli smo bukvalno vidjeti i dodirnuti divlju ljepotu po kojoj je vaša zemlja poznata. Potrudiću se da našim čitaocima prenesem impresije iz ove prelijepe zemlje”, istakao je predstavnik Interia.pl, Bartosz Kicior.

Poljski novinari su prethodnih dana obišli Kolašin i Mojkovac, gdje su imali priliku da se uživaju u autentičnim predjelima, svježem i čistom vazduhu, gastronomskim specijalitetima sjevernog regiona, kao i da posjete Biogradsko jezero. Pored atraktivnih pješačkih tura, oprobali su se i u drugim aktivnostima u prirodi, kao što su jeep ture i rafting na Tari.

“Crna Gora je predivna država i drago mi je što sam ovdje. Najznačajnije što ova mala zemlja nudi jeste priroda i potrebno je da se to što više istakne, a očigledno je da vi to radite. Sigurna sam da ovo ima budućnost, zato što sada prirodni turizam, aktivni, etno i eko turizam je nešto što ljudi žele”, kazala je predstavnica Wiadomości Turystyczne, Nelly Kamińska.

O značaju medija, dodaju iz Organizacije, te da je Crna Gora izuzetno privlačna za Poljake najbolje pokazuje podrška putovanju od strane nacionalne poljske aviokompanije LOT.

Foto: NTOCG

Na ovaj način, ističu iz NTO,  cilj je da mediji dočaraju “svom auditorijumu Crnu Goru kao destinaciju za odmor koja može odgovoriti različitim interesima putovanja”.

“Iako je Crna Gora mala zemlja, LOT vjeruje da bi turisti trebali da je posjete i dožive njenu izuzetnu, balkansku klimu. Bez obzira da li je u pitanju vikend ili duži odmor, vrijedi prošetati krivudavim ulicama starog grada na obali Morače i vidjeti stari most preko Ribnice, popiti kafu i pojesti vanilice na Rimskom trgu u Podgorici”, poručili su iz poljske nacionalne aviokompanije LOT.

Narednih dana, predstavnici poljskih medija će posjetiti poznate turističke lokalitete na primorju Crne Gore, od Herceg Novog koji je poznat kao grad sunca, preko najljepšeg fjorda u Evropi – Bokokotorskog zaliva i atraktivne Budve, dok će poslednjeg dana boravka posjetiti Bar i maslinjak Džidžarin u kom se nalazi preko 10.000 maslinovih stabala.

Iz NTOCG napominju, studijska posjeta predstavnika poljskih medija realizuje se uz podršku lokalnih turističkih organizacija Kolašina, Mojkovca, Herceg Novog, Tivta, Kotora i Bara, strateškog partnera HG Budvanska rivijera, hotela Bianca Resort & Spa, Imanje Rakočević, Kumbor-Carine i Casa del Mare Mediterraneo.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

Umjesto buma invazija ‘paradajiz turista’

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STAV: Druga stvarnost oca Perovića

PARKINS ILI NERVOZA: Širi se video Putina koji ukazuje da se stvarno čudno ponaša (VIDEO)

SDT podiglo optužnicu protiv osam osumnjičenih za dvostruko ubistvo na Veruši

Sky aplikacija razotkrila ubice Nemanje Prelevića i Danila Pekovića