Đukanović: Bratićkino ministarstvo pokazalo nebrigu prema džudistima, nova vlada da uvaži sportiste i njihov doprinos Crnoj Gori

Činjenica da su vrhunski džudisti iz Nikšića Nikola Gardašević i Jovana Peković bili prinuđeni da se snalaze za finansijska sredstva neophodna za odlazak na Evropsko prvenstvo, dokazuje da crnogorski sportisti nastavljaju da proživljavaju agoniju usljed neodgovornog odnosa ministarstva Vesne Bratić, koje je između ostalog, nadležno i za sport, saopštio je predsjednik Savjeta mladih DPS Nikšić, Aleksa Đukanović.
Đukanović: Bratićkino ministarstvo pokazalo nebrigu prema džudistima, nova vlada da uvaži sportiste i njihov doprinos Crnoj Gori

Aleksa Đukanović

Kako je naveo, iz dana u dan isplivavaju informacije koje govore u prilog o tome da Uprava za sport i mlade, predvođena kadrovskim rješenjima ekspertice Bratić, ne obavlja svoj posao kako treba, shodno čemu crnogorski sportisti bivaju prepušteni sami sebi kao da njihov odlazak na velika takmičenja je njihov hir, a ne put do promocije države Crne Gore ispod čije zastave se odvažno i hrabro bore za najprestižnija odličja u svijetu sporta.

“Ovakvo, u najmanju ruku, skandalozno postupanje obeshrabruje i neke nove generacije koje se odlučuju da nogom kroče na tatami i odrastu do Nikole Gardaševića i Jovane Peković”, kazao je Đukanović.

On je pozvao predstavnike nove državne vlasti, koja će biti konstituisana već sjutra, da ne slijede mračne primjere Bratićeve i njenih pulena, već da kroz odgovorno obavljanje svoje dužnosti dovedu do toga da sportisti konačno dobiju onakav odnos države kakav i zaslužuju.

“Nikola i Jovana, srećno! Građani Crne Gore navijaju za vas i unaprijed se raduju vašim novim uspjesima”, zaključio je Đukanović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Đukanović: Manjinska vlada nije najbolje rješenje, ali ćemo je podržati

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Đukanović: Ideja velikosrpskog nacionalizma nije sahranjena, realno je očekivati promjenu Vlade (VIDEO)

Đukanović: Nema ni minimalnog pomaka u evroatlantskoj agendi Crne Gore

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STAV: Druga stvarnost oca Perovića

SDT podiglo optužnicu protiv osam osumnjičenih za dvostruko ubistvo na Veruši

Zapljena cigareta nije garancija da će šverc biti zaustavljen

Beograd: U Dunavu nađeno tijelo muškarca, sumnja se da je Matej Periš