Đurović čestitala jervejsku Novu godinu

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom Roš Hašane, jevrejske Nove godine, predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nini Ofner Bokan, vrhovnom rabinu Crne Gore Lucianu Moši Preleviću i svim Jevrejima u Crnoj Gori i širom svijeta.
Đurović čestitala jervejsku Novu godinu

Danijela Đurović

“Na današnji praznik prisjećamo se značajnih događaja iz prošlosti i postavljamo sebi zadatak da svakog dana budemo bolji i pravedniji ljudi, da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna i da se molimo za dobro naših najmilijih, prijatelja i komšija. Učinimo sve što je moguće da među nama prevladaju ljubav, tolerancija, razumijevanje i solidarnost”, navodi se u čestitki.

Đurović je istakla kako su, pripadnici jevrejskog naroda u Crnoj Gori oduvijek bili posvećeni tim vrijednostima i davali su maksimalan doprinos miru i stabilnosti naše zemlje. Zauzvrat, država Crna Gora je bila njihov pouzdan prijatelj i partner i vodila je računa o njihovim pravima i statusu. Tako će biti i ubuduće.

“Svaka nova godina daje nam priliku da učinimo korak više da poboljšamo taj odnos i da napredujemo kao ljudi. U tom duhu, svim Jevrejima u Crnoj Gori i širom svijeta želim srećnu, uspješnu i blagoslovenu godinu, uz radosni pozdrav ‘Šana tova!“, zaključila je Đurović u čestitki.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Đurović: Mi nismo mala Ukrajina, niti želimo postati u bilo kom kontekstu bezbjednosno rizično područje

ĐUROVIĆ ZA STANDARD: Nezadovoljan sam odnosom države i investitora, CG treba da bude dio otvorenog sistema

Odreknite se šećera na sedam dana, ovo će se desiti vašem tijelu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Laličić: Sud u Londonu potvrdio nestručnost Milatovića, grobar crnogorske ekonomije građane može koštati dodatnih sto miliona eura

Šta je Crna Gora dobila od Abazovićeve američke turneje: Skupo plaćeno „preživljavanje demokratije“

VUJOVIĆ: Abazoviću odgovara politička kriza da bi i dalje vladao

Ukrajina dobila moćni američki raketni sistem NASAMS