Đurović: Crna Gora posvećena procesu odvraćanja od agresije na NATO članice

Crna Gora je posvećena procesu odvraćanja od agresije na NATO članice i kontinuirano doprinosi unapređenju sposobnosti Alijanse, istakao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, na Sastanku Vojnog komiteta tog saveza u Briselu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Đurović: Crna Gora posvećena procesu odvraćanja od agresije na NATO članice

Kako se navodi sastanak je bio posvećen NATO operacijama, misijama i aktivnostima, sa posebnim fokusom na pripreme za predstojeći Samit u Madridu i usklađivanje planova, snaga i sposobnosti radi zaštite saveza od eskalacije krize na njenom istočnom krilu.

Ukrajinska kriza, dodaju, podstakla je Alijansu da preduzme određene mjere za jačanje prisustva na istoku, kao i da uskladi svoje odbrambene planove sa situacijom u okruženju, te da započne proces adaptacije svojih snaga.

U saoštenju se navodi i da su načelnici generalštabova razmijenili mišljenja i dali vojne savjete za odluke koje će se donositi tokom NATO Samita u Madridu.

“Vojnom komitetu obratio se i generalni sekretar Alijanse, Jens Stoltenberg, osvrnuvši se na brojne zadatke i obaveze koje su pred Alijansom, sa posebnim osvrtom na krizu u Ukrajini. On je naglasio značaj odluka koje se očekuju od šefova država u junu”, piše u saopštenju.

Sastanku Vojnog komiteta, kojim je predsjedavao admiral Rob Bauer, prisustvovali su i vrhovni komandant Savezničkih snaga u Evropi (SACEUR) general Tod Volters i vrhovni komandant Savezničkih snaga za transformaciju (SACT) general Filip Lavinje, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Đurović u Briselu: Crna Gora posvećena procesu odvraćanja od agresije na NATO članice

Stoltenberg: Crna Gora pokazala da su reforme na Balkanu moguće

Injac: Vojnici shvatili da ne moraju biti politički aktivni da bi napredovali

Đurović na sastanku NATO Vojnog komiteta u Atini

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Sudija Stanković podnio ostavku

PUNE RUKE “POSLA” ZA ODLAZEĆI MENADŽMENT CEDIS-a: Zapošljavaju za stalno partijske aktiviste i dijele stambene kredite

Katnić odgovorio Radunoviću: Nema sile koja će me zaplašiti!

Milanović novi rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici