DPN: Bez rasvetljavanja ubistva Jovanovića nema ni suštinskog napretka za rad novinara

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore očekuje od Vrhovnog državnog tužilaštva da uloži maksimum napora, koji je, kako ocjenjuju, i te kako potreban poslije 18 godina, kako bi se utvrdili nalogodavci i izvršioci zločina nad bivšim vlasnikom i glavnim urednikom lista Dan Duškom Jovanovićem.
DPN: Bez rasvetljavanja ubistva Jovanovića nema ni suštinskog napretka za rad novinara

”Želimo da vjerujemo da se ponovo neće iznevjeriti nada koju gaji sestra pokojnog Jovanovića nakon, kako je izjavila za Vijesti, razgovora porodice sa v.d. vrhovnom tužiteljkom Majom Jovanović. Podsjećamo da je šverc duvana, bio je fokus pisanja lista Dan koji je temeljno pratio informacije o umješanosti pojedinaca u taj kriminalni posao”, saopšteno je iz DPN-a.

Očekuju da se provjeri ima li propusta i ignorisanja činjenica od strane tužilaca koji su postupali u predmetu – sadašnji advokat Novan Ražnatović i tužiteljka Ljiljana Klikovac koja je zastupala optužnicu protiv jednog osuđenog Damira Mandića.

U Društvu podsjećaju i da je sadašnji advokat Hamid Ganjola bio je tada istražni sudija, koji je vodio istragu.

”Ljudi koji su tada bili u policiji više nisu na tim pozicijama i mogli bi svakako imati neka saznanja, a o odsustvu volje da se “prevrne svaki kamen države” svjedočio je i bivši načelnik policije koji je tada u tom sektoru bio ključan za istragu. Zato očekujemo pravosnažno okončanje ove tragedije bolne za porodicu pokojnog Jovanovića a opterećujuću za sve novinare, koji pišu o organizovanom kriminalu. Sjetimo se da je tako i bilo – Tufik Softić, Mladen Stojović, Olivera Lakić…”, naglašeno je u saopštenju.

U Društvu profesionalnih novinara napominju da bez potpunog rasvetljavanja ubistva Duška Jovanovića ne može biti ni suštinskog napretka za rad novinara u Crnoj Gori, imajući u vidu posebno što je spirala nasilja intezivirana prošle godine kada je zabilježeno 25 napada na novinare i medijske radnike.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Kad vlast zažmuri, novinari ispaštaju

PARLAMENT JEDNOGLASNO PODRŽAO IZMJENE KZ, Milačić za Standard: Direktna krivična odgovornost za napad na novinare

Političari da bezuslovno podržavaju medijske slobode

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(FOTO) PODGORIČANIN ZABLISTAO NA KANSKOM FESTIVALU, Bakić za Standard: Ja sam tek počeo!

Vlada usvojila informaciju o nabavci vozila za MUP, direktni letovi iz Saudijske Arabije, za Ruse i Bjeloruse dupla provjera ekonomskog državljanstva

Marković: Logično da dođe do prekompozicije u odborima;Knežević: Lazović bio kod Đukanovića na dan kad DPS nije došao na Odbor

Cikotić državna sekretarka u Ministarstvu sporta