Eraković: Prethodna Vlada potrošila 1.2 miliona eura za nabavku testova za koje se znalo da neće biti upotrijebljeni, Šćekić potvrdio da nema sredstava za plate medicinskim radnicima u 2022. godini

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković, u okviru premijerskog sata pitao je ministra zdravlja Dragoslava Šćekića da li je tačno da je potrošeno preko 1.2 miliona eura građana Crne Gore na način što su kupljeni, i potom uništeni, testovi u Institutu za javno zdravlje koji nijesu odgovarali standardima rada u navedenoj instituciji, te da li je tačno da nema obezbijeđenih sredstava za isplatu svih plata zdravstvenim radnicima za 2022.
Eraković: Prethodna Vlada potrošila 1.2 miliona eura za nabavku testova za koje se znalo da neće biti upotrijebljeni, Šćekić potvrdio da nema sredstava za plate medicinskim radnicima u 2022. godini

Tom prilikom on je istakao da je veoma važno da saznamo pod kojim uslovima je Ministarstvo zdravlja u prethodnoj Vladi nabavilo od Sinofarma testove i serološke Elisa testove i to 80.064 komada po vrijednosti 0.5 eura i 50.000 testova po cijeni od 10.70 eura što iznosi 535.000 eura.

Eraković je upitao zbog koga je neko odlučio da nabavlja testove za crnogorski zdravstveni sistem ako je znao da nijedan od tih testova neće biti upotrijebljen. Dakle, dodao je Eraković, neko je svjesno potrošio 1.2 miliona znajući da nijedan od tih testova neće biti upotrijebljen.

,,Takođe, da su svi raspoloživi tehničari radili svaki radni dan u godini mogli su da potroše samo 6.336 testova, a napominjem da nije potrošen nijedan.”

Na kraju, zaključio je Eraković, jedini precizan i jasan odgovor koji je dobio, a što je važno da građani znaju jeste da danas u finansijskom sistemi odnosno u Fondu za zdravstveno osiguranje nema novca za plate zdravstvenim radnicima za 2022. godinu:

,,To je posljedica okolnosti na koju smo upozoravali iz Kluba poslanika DPS, a to je da je prethodni budžet populistički i nerealan te da neće biti mogućnosti za njegovo finansiranje u tekućoj godini.”

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Negativan kućni test ne znači da nemate omikron

Eraković: Svjedočimo čistkama dostojnim staljinističke ere

Šćekić: Gubimo kvalitet usluga jer neko hoće da bude “mali Bog”; Vuksanović-Stanković: Nema spavanja dok se ne riješe problemi

Za konsultantske usluge za 30 dana izdvojeno više od 2,5 miliona eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Četiri osobe uhapšene na Cetinju

Žabljak: Turisti iz Kolumbije divljali, na očigled desetina lica, uhapšeni i privedeni u policiju

Direktor EPCG prijetio članovima SDP-a; Zeković: Podnešena krivična prijava protiv Đapića, očekujemo momentalnu reakciju policije

MAROVIĆ ZA STANDARD: Inicijativa OB nije naš prioritet, Crna Gora će postati članica EU, to je izvjesno