Glosarij: Postaje bolno posmatrati grčevitu borbu Nebojše Medojevića, političkog marginalca isteklog roka upotrebe

Glosarij autorizovani distributer za preko 300 najpoznatijih regionalnih i svjetskih brendova iz domena farmaceutike, medicinske opreme i potrošnog medicinskog materijala reagovao je na navode predsjednika PzP-a, Nebojše Medojevića, da je ta kompanija za deceniju uzela milijardu eura iz budžeta Crne Gore.
Glosarij: Postaje bolno posmatrati grčevitu borbu Nebojše Medojevića, političkog marginalca isteklog roka upotrebe

Izvor: Glosarij

Na navode, kako kažu, političara nikad upotrebljivog, a već isteklog roka trajanja, prvenstveno radi javnosti, a u cilju pružanja istinite informacije žele da ukažu na nekoliko stvari.

”Ne radi se ni o kakvim cesijama, niti garancijama, niti neposrednim pogodbama, već o jednostavnom Faktoring aranžmanu (uobičajena poslovna praksa – preuzimanja potraživanja od strane poslovne Banke), koji je realizovan bez ijednog dodatnog troška po Državu, a sa krajnjim benefitom po javno zdravstvo, a uz prethodno dobijenu saglasnost Centralne Banke Crne Gore”, navode iz Glosarija.

Dodaju da je istim omogućeno dodatno prolongiranje plaćanja isteklih obaveza Montefarma prema Glosariju sa 90 na 180 dana, čiji je iznos bio 15, a ne 17 miliona eura, a na osnovu, kako ističu, pravno valjanih ugovora o isporuci koji su zaključeni u skladu sa važećom zakonskom procedurom.

”Aranžman je bio jedino moguće rješenje složene situacije, u prvom redu po javno zdravlje, a sklopljen je sa ciljem dalje nesmetane isporuke ljekova, koja je bila ugrožena zbog visokog iznosa isteklih valuta Montefarma prema Glosariju, i naše izloženosti kod poslovnih Banaka, u kojem je isključivo Glosarij imao trošak na ime kamata u iznosu od 126.658,05 EUR”, navode iz te kompanije.

Faktoring je, kažu, rezultirao kontinuitetom u snabdijevanju ljekovima.

”Bez daljeg, na ovakve i slične navode se nećemo oglašavati, a apsolutno smo na raspolaganju za sve kontrole i uvide u ažurnu i besprekornu dokumentaciju, kako od strane Institucija, tako i od strane medija, pa i samih građana”.

Glosarij je, podsjećaju, ugledna privatna veledrogerija, najstarija i najveća na crnogorskom tržištu koja u svom sistemu zapošljeva preko 400 ljudi, sa trendom otvaranja novih radnih mjesta.

”Lideri smo u standardizovanom pristupu poslovanju, koje se očitava u našim certifikatima kvaliteta, naime prva smo veledrogrija koja je uvela ISO Certifikat, prvi smo koji su dobili GDP certifikat, poslujemo sa renomiranim svjetskim proizvođačima ljekova, opreme i medicinskog potrošnog materijala. Posjedujemo najveće i najsavremenije skladišne i transportne kapacitete i zapošljavamo visoko stručan i kvalitatan kadar.

Društveno smo odgovorna kompanija, koja posluje po zakonu i koja se nalazi na takozvanoj „Bijeloj listi“ poreskih obveznika, koja je po osnovu poreza i doprinosa u državnu kasu uplatila iznos od preko 5.000.000 EUR od 2019.godine pa do danas. Po osnovu PDV-a koji se plaća prilikom uvoza uplaćeno je, za isti period preko 10.000.000 EUR.

Naše poslovanje je već duži niz godina unazad, a na naše insistiranje, kada to i nije bila zakonska obaveza, dodatno kontrolisano, uvijek od strane međunarodnih, priznatih i renomiranih revizorskih kuća, EY i PWC /PricewaterhouseCoopers/ koje su u rangu top 5 najznačajnijih u svijetu, a u skladu sa IFRS – međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja”, ukazuje Glosarij.

Zaključuju da ”postaje bolno posmatrati grčevitu borbu političkog marginalca isteklog roka upotrebe (Nebojše Medojevića), neoprostivog neznanja i malicioznih namjera”.

Prvenstveno radi javnosti ponavljaju da ih ovi navodi ne dotiču i da su apsolutno na raspolaganju svim nadležnim institucijama za dodatnu kontrolu ”zakonitog i ažurnog poslovanja”.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


JovoZ

Spremite se za hapšenje, a ovaj debil i dalje nesmetano može može optuživati bez dokaza i bez reakcije tužilaštva.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Cijena eurosupera 95 viša od prosjeka u regionu

EPCG o ugovoru s Unipromom: Nećemo dozvoliti da građani trpe zbog profita jedne firme

UPC: Rekordna naplata prihoda, za 15 dana februara naplaćeno 87,4 miliona eura

MKI: Odricanjem dijela prihoda od goriva država bi imala manje novca u budžetu, izbor nije lak

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ljudskost i čojstvo: Navijačima Crne Gore servirana bosanska pita

DF bi neustavno da razriješi Đukanovića u parlamentu

Smijenjeni načelnik Odjeljenja bezbijednosti u Rožajama i šef kriminalističke službe

Stara parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrješenje predsjednika države