Grupa građana Cetinja: Dezinformacija da će biti proslave povodom godišnjice belvederskih protesta, Cetinje tuguje zbog monstruoznog zločina u Medovini

Grupa građana cetinja reaguje na navode koji se šire u javnosti povodom obilježavanja godišnjice belvederskih protesta 4. i 5. septembra proslavom.
Grupa građana Cetinja: Dezinformacija da će biti proslave povodom godišnjice belvederskih protesta, Cetinje tuguje zbog monstruoznog zločina u Medovini

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

“S obzirom na dezinformacije koje se šire o obilježavanju godišnjice belvederskih protesta, dužni smo obavijestiti javnost da na Cetinju neće biti nikakve proslave niti bilo kakvoga drugog obilježavanja godišnjice protesta na cetinjskim barikadama 4-5. septembra.

Mi smo ponosni na učinak koji su ti građanski protesti imali u političkome životu u Crnoj Gori i, za razliku od onih kojima su bitnije partijske kalkulacije, nikad nećemo odustati od vrijednosti koje smo toga dana branili.

No, u danima kad Cetinje tuguje za našim sugrađanima – žrtvama monstruoznoga zločina u Medovini, ne možemo pristati ni na kakvo slavlje i okupljanje. Nijesmo mi svetosavska sekta ni popovi Crkve Srbije da organizujemo veselja u danima kad nam sugrađani tuguju zbog gubitka svojih najbližih.

Vrijednosti belvederskoga protesta nosimo u srcu, ali ih ove godine iz pijeteta prema žrtvama tragedije na Cetinju nećemo javno isticati.”

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Kako su ANB i policija skovali paklenu zavjeru protiv građana na Belvederu

Pala Vlada Dritana Abazovića

PRATITE UŽIVO Bošković pustio snimak akcije policije: “Jasno je da nikakvog pucanja na policiju nije bilo…”

KO JE KOMNADOVAO KRIMINALCIMA: Knežević privatno u Beogradu, sjutra bi trebao da se vrati na posao

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STANDARD SAZNAJE: ANB nema saznanja da je ugrožena bezbjednost Rada Miloševića

SASTANAK BIVŠE PARLAMENTARNE VEĆINE: Teško do bilo kojeg dogovora

Crnogorac i Italijan lažnim pištoljem opljačkali banku u Bergamu

Policija rasvijetlila ubistvo Šakovića, osumnjičeni Luka Pilčević u bjekstvu