Jovanić i “ekipa” danas u sudnici

U Višem sudu za danas je zakazana kontrola optužnice SDT-a protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, koji se tereti da je uz pomoć 11 pripadnika kriminalne organizacije, među kojima su stečajni upravnici, procjenitelji i vlasnici firmi za obezbjeđenje angažovanih u stečajnim postupcima, nezakonito oštetio osam kompanija za više stotina hiljada eura.
Jovanić i “ekipa” danas u sudnici

Jovanić: Foto Pobjeda

Prethodno ročište odloženo je nakon što je advokat Goran Rodić ukazao sudu da optužnica i poziv za ročište nijesu uručeni optuženom pravnom licu “Ogimar”. On je kazao da izvršna direktorica tog preduzeća, optužena Danijela Laković, koja je primila poziv za ročište i optužnic,u nije ovlašćeni predstavnik “Ogimara”, već da je to Endri Brajović.

Optuženi bivši predsjednik Privrednog suda i advokatica Snežana Jović kazali su da smatraju da nema razloga za odlaganje i podsjetili da se radi o pritvorskom predmetu.

Pored Jovanića, zbog stvaranja kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja, optužnicom su obuhvaćeni i stečajni upravnici Saša Zejak, Snežana Jović, Sanja Lješković, Ranko Radinović, Sreten Mrvaljević, vlasnici firmi za obezbjeđenje Pavić Globarević, Stana Čelebić i Darko Perović, procjenitelji Omer Markišić i Dejan Golubović i vlasnici kompanije “Ogimar” Danijela i Dušan Laković.

Optužnicom su obuhvaćene i kompanije “Titan sekjuriti” d.o.o. Podgorica,,Securitas Montenegro d.o.o. Podgorica, Top force system d.o.o. Nikšić i Ogimar MNE d.o.o. Podgorica.

Jovanić je nakon hapšenja 9. maja u Specijalnom tužilaštvu tvrdio da je posao predsjednika Privrednog suda radio savjesno i odgovorno i da nije kršio zakon.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Jovanić i Jović za puštanje iz pritvora ponudili ukupno 678.000 eura

Jovanić i ostali pred sudom 16. januara

PRIKUPLJENI DOKAZI: Jovanić i ekipa oštetili stečajne povjerioce i dužnike za 661.496 eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Jakič: Poslije svih upozorenja međunarodne zajednice, Abazović ni danas nije ništa čuo

Albanski ribari pregradili Bojanu i smanjili ulov ribarima u CG

Martinović: Nema krivičnog djela, u pitanju je selidba, a ne izgradnje asfaltne baze

Malo o KONJAKU: Šta znači VS, VSOP, XO i zašto se pije iz okruglih čaša?