Kovač: Izgradnja Regionalnog centra prilika za napredak koju moramo iskoristiti

Ministarstvo pravde pozdravilo je zvaničnu odluku da Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost bude izgrađen u Podgorici.
Kovač: Izgradnja Regionalnog centra prilika za napredak koju moramo iskoristiti

Marko Kovač, foto: Vlada CG

”Vjerujemo da će to biti snažno institucionalno sredstvo za borbu protiv sajber kriminala i unapređenje sajber bezbjednosti”, saopšteno je iz Ministarstva.

U cilju realizacije ovog projekta, Ministarstvo pravde će, kako navode, ustupiti sve kapacitete kojima raspolaže kako bi rezultati bili što prije postignuti.

”Izgradnju Regionalnog centra u Podgorici vidimo kao dodatnu priliku za napredak koju moramo iskoristiti”, poručuje ministar.

On je dodao da ovaj iskorak predstavlja potvrdu našeg truda i intenzivne komunikacije koju je Ministarstvo u kontinuitetu vršilo sa ambasadorom Republike Francuske Kristijanom Timonijeom i ekspertima uključenim u planiranje i realizaciju projekta.

”Osim naših građana, benefite će osjetiti i susjedne države, što daje dodatni značaj i kredibilitet ovom Centru”, istakli su u Ministarstvu.

Ministarstvo pravde je izrazilo zahvalnost ambasadi Francuske, državnom tužilaštvu i Centru za obuku u sudstvu i tužilaštvu, “jer smo svi zajedno dali doprinos da sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala bude upravo u Crnoj Gori”.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Crna Gora sprema odbranu od rastućeg broja sajber napada

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Skandal u Mađarskoj pred izbore: Otkriveno da Rusija godinama ima pristup državnim tajnama

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ZLOUPOTREBE U POŠTAMA CG (1): Kako je menadžment zaposlio oko 300 osoba, da li ova državna kompanija može postati gubitaš?

(VIDEO, FOTO) OLUJA i GRAD u Podgorici nosili sve pred sobom, stablo palo na automobil, poplavili Delta i Waikiki

U Kotoru uhapšen državljanin Srbije: Željko Popović osumnjičen za silovanje Bjeloruskinje

SDP povlači predlog da Balota bude član odbora direktora EPCG