Kovačević: Pokazalo se da AEM nema ni kredibilitet ni integritet da radi ono što joj je u opisu posla

Odlukom Savjeta AEM-a da se zabrani jutarnji program Pink televizije na šest mjeseci je pokazano da ta institucija niti ima kredibilitet niti integritet da radi ono što joj je u opisu posla, poručio je Malik Kovačević, izvršni koordinator asocijacije mladih GI '21.maj' - Klub 21.
Kovačević: Pokazalo se da AEM nema ni kredibilitet ni integritet da radi ono što joj je u opisu posla

On smatra da ovakva odluka predstavlja sraman potez institucije koja nije opravdala svoju funkciju i ulogu i zamračila TV Pink na godinu dana kao što je to prethodno zatraženo od strane GI “21. maj”.

“Tada smo naveli da “Televizija Pink na različite načine i programske sadržaje učestalo i intenzivno širi govor mržnje i podstiče netrpeljivost, netoleranciju i omalovažavanje svih onih koji su kritičari politike Srbije prema Crnoj Gori ili neprimjerenog miješanja Srpske pravoslavne crkve u politiku i državne poslove u Crnoj Gori”, naveo je Kovačević.

Napominje da je zabranjeno objavljivanje informacija u medijima kojima se izražavaju ideje, tvrdnje i mišljenja koja izazivaju, šire, podstiču ili pravdaju diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog ličnog svojstva, političkog, vjerskog i drugog uvjerenja, ksenofobiju, rasnu mržnju, antisemitizam ili ostale oblike mržnje zasnovane na netoleranciji, uključujući i netoleranciju izraženu u formi nacionalizma, diskriminacije i neprijateljstva protiv manjinskog naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica.

“Svemu navedenom ide u prilog i činjenica da su pojedini članovi Savjeta AEM-a svojim istupima u javnosti ukazivali na nespremnost ove Agencija da donese jedinu ispravnu odluku i određene zakulisne radnje koje su se odigravale.

Agencija je ovim pokazala da joj je bitnija gledanost jednog stranog medija i ultimatum predśednice REM-a iz Srbije Olivere Zekić nego profesionalni standardi”, zaključuje u saopštenju.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Tivat: Uhapšen državljanin Srbije zbog teškog ubistva u pokušaju

Mandić: Nakon popisa otvoriti dijalog o jeziku, kao predstavnik srpskog naroda z...

Predata inicijativa za razrješenje Jankovića

Nikšićanku pogodio zalutali metak, prebačena u KCCG