Krivokapić: Boreći se za pravedniju, bogatiju i prosperitetniju, državu socijalne jednakosti, izborićemo se i za CG bez nasilja

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, istakao je da najsvježiji primjeri nasilja nad ženama u Crnoj Gori, okončani najtežim posljedicama po žrtve, porodice i državu, ukazuju da je lanac odgovornosti dugačak i neprekinut.
Krivokapić: Boreći se za pravedniju, bogatiju i prosperitetniju, državu socijalne jednakosti, izborićemo se i za CG bez nasilja

Zdravko Krivokapić

“Od karike koja se odnosi na preventivno djelovanje, do one koja se odnosi na sudsku i izvršnu vlast – očigledno je da su sveukupni mehanizmi eliminacije i zaštite od nasilja zakazali.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, prilika je da se preispitamo i odlučnije i otvorenije iskažemo odnos prema verbalnom, psihičkom ili fizičkom nasilju i posljedicama koje, nekada nepopravljivo, ostavljaju za sobom. Dosljedno poštovanje principa rodne ravnopravnosti, emancipacija žena i njihova inkluzija na svim nivoima i u svim društvenim segmentima, zahtijeva dodatni napor koji su dužni da ulože zakonodavna, pravosudne, izvršne, upravljačke, socijalne i obrazovne institucije.

Trenutak je da na svaki, i verbalni zametak nasilja i diskriminacije, nad bilo kojom ženom, reagujemo civilizovano i vrlo odlučno, savjesno koristeći do kraja, sve mehanizme pravne države.

Dokazujući da nismo društvo nedodirljivih i nekažnjivih, boreći se za pravedniju, bogatiju i prosperitetniju, državu socijalne jednakosti, izborićemo se i za Crnu Goru bez nasilja. Dodatno prosvjetno angažovanje, brižnija socijalna zaštita, pravni lijekovi i njihova pravovremena i dosljedna primjena, siguran sam, ozdraviće sasvim naše društvo, pa i ženama i djeci, i svim građanima, bez obzira na pol, uzrast, vjeru, naciju ili ideološko usmjerenje, u potpunosti pružiti sigurnost, ugled i dostojanstvo”, navodi se u saopštenju premijera Krivokapića.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Crnogorski ženski lobi: Jedna milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama

Zeković: Povećao se broj tražilaca besplatne pravne pomoći za žrtve nasilja

Skupština i UNICEF organizovali Panel diskusiju na temu nasilja nad djecom: Mladost je naša snaga i naša budućnost

Kovačević Kalender: Konzervativan karakter crnogorskog društva onemogućavao sistemsku podršku žrtvama nasilja

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Smrt žene oligarha: Irina htjela da raskrinka Kremlj, pa nađena mrtva

HOTEL RADISSON BLU 5* POSTAĆE SIMBOL MODERNOG BARA

Knežević: Saznaću je li istina da su ministri predlagali da se Patrijarh i Mitropolit maskiraju u medicinsko osoblje

(FOTO) Počeo protest FCJK na Cetinju: ”Izdajemo knjige a ne državu”