Izvor: RTCG

Letovi iz Saudijske Arabije možda od sredine jula

Član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić rekao je u emisiji Link na Radiju Crne Gore da bi sredinom jula mogla biti uspostavljena čarter linija između Crne Gore i Saudijske Arabije.
Letovi iz Saudijske Arabije možda od sredine jula

Izvor: RTCG,
Foto: Eldin Dobardžić

Dobardžić je podsjetio da je Saudijska Arabija dobila bezvizni režim prema Crnoj Gori, pa je postala aktuelna priča o dolasku njihove lou kost kompanije.

“Bilo je dogovoreno i oni su rezervisali slotove, s tim što ta rezervacija slotova u avio-industriji ne mora da znači mnogo”, rekao je Dobardžić.

Podsjeća da su zbog nedostatka kabinskog osoblja i pilota odustali od, po Crnu Goru, veoma važne linije.

“Najave su i obećanja s njihove strane da će se to sljedeće godine dešavati na liniji i iz Rijada i iz Džede. Pošto sam i sam proaktivan, ne želim da propustimo ništa. Upravo je tada uspostavljena veza između mene i koleginice Dragane Frantov iz Air Montenegra, gdje sam napravio uvezivanje između nje i partnera iz Saudijske Arabije koji ranije nijesu mogli da ostvare letove prema Crnoj Gori”, rekao je Dobardžić.

“Oni su sada u nekoj završnici da čarter linije na relaciji Rijad-Podgorica počnu od polovine jula, što bi bila dobra uvertira za neku narednu sezonu. Ja sam optimista, oni su blizu finalizacije tog ugovora da će se ta linija ove godine uspostaviti. Posebno me raduje da će naša nacionalna avio-kompanija obavljati te letove”, rekao je Dobardžić.

On je, pored ostalog, saopštio da će podgorički aerodrom u relativno kratkom i brzom periodu dobiti međunarodnu sertifikaciju.

Rekao je i da su za sertifikaciju tivatskog aerodroma potrebna velika novčana izdvajanja, što Aerodromi Crne Gore sada nijesu u mogućnosti.

Bez seritifikacije, kako je rekao, nije moguće ni noćno slijetanje na tivatski aerodrom: “Onog momenta kad se izvrši sertifikacija tivatskog aerodroma vrlo brzo se može omogučiti noćno slijetanje”.

Dobardžić je rekao da su na kraju maja imali preko 460.000 opsluženih putnika.

“U maju smo imali oko 170.000 opsluženih putnika, što je ogroman rast u odnosu na 2021. To su jako dobri pokazatelji”, rekao je Dobardžić, navodeći da se rast očekuje i u junu.

Kad je u pitanju poređenje s rekordnom 2019. godinom, Dobardžić je rekao da su po procentu opsluženih putnika na skoro 75 odsto.

“Što se tiče vazduhoplova, i tu smo napravili odličan rezultat. Broj opsluženih vazduhoplova je 3.150”, rekao je on.

Ako se ovaj trend nastavi, kaže on, sezona će biti odlična.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Dobardžić: Direktni letovi iz Saudijske Arabije šansa za dodatni razvoj sjevera

Smijenjen Aleksa Bečić

Počeli letovi iz Kraljeva za Tivat, opet stižu putnici iz Niša

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

TIVAT: Policajac pucao uvis nakon svađe sa bezbjednosno interesantnom osobom

(VIDEO) Udes u tunelu Sozina, nema povrijeđenih, saobraćaj usporen

Abazović: Sankcionisati korišćenje državnih kompanija kao partijskih bastiona, strahujem od krize hrane i energenata

Rad Đukanovićevog kabineta ugrožen zbog nedostatka novca