Mihailo: Ponašanje popova SPC na granici ekstremnih aktivnosti i prijetnja miru u zemlji

Ponašanje popova Srpske pravoslavne crkve na Cetinju je na granici ekstremnih aktivnosti i predstavlja prijetnju miru u zemlji, rekao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.
Mihailo: Ponašanje popova SPC na granici ekstremnih aktivnosti i prijetnja miru u zemlji

MItropolit Mihailo

“Danas su fizički nasrnuli na građanske aktivistkinje koje su protestovale protiv potpisivanje Temeljnoga ugovora. A onda su, kako navode iz Uprave policije, podnijeli prijavu “za širenje vjerske i nacionalne mržnje, pokušaj skrnavljenja svetinje i ugrožavanje sigurnosti svještenih lica”. To je vrhunac ironije nasljednika zločinačke svetosavske zaostavštine, zločina nad 9.500 muslimana Sandžaka, izvršenoga u februaru 1942. godine”, poručio je mitropolit Mihailo.

Oni koji ohrabruju svještenstvo da, naglašava mitropolit CPC, Crnogorce gladaju kao neprijatelje koje treba eliminisati, “optužuju ih za raspirivanje mržnje i ugrožavanje mira i poretka”.

“I to rade svještenici koji u zemlju dolaze iz Srbije i republike Srpske i huškaju narod na Crnu Goru i Crnogorce, što je postalo jedna vrsta turizma. Tako da su nasilje prema Crnogorcima i teroristička kampanja protiv Crne Gore postali normalni, o čemu nadležni ćute i nemušto ih ohrabruju”, naveo je u saopštenju.

Mitropolit Mihailo pozvao je Vladu da” stane na kraj ovome zlu koji prijeti miru, i da spriječi da situacija izmakne kontroli, čemu se nadaju svi neprijatelji ove zemlje”.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Mihailo: Što za SPC u Srbiji nije moguće, ona je ostvarila u Crnoj Gori

EKSPRESAN ODGOVOR TUŽILAŠTVA: Tužiteljka smatra da Bratić nije širila govor mržnje

Svaki građanin i građanka može imati ulogu u borbi protiv govora mržnje

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vuksanović-Stanković: O OB iznijeto dovoljno argumenata koje Abazović ne želi da čuje, ili neće da prepozna

Psihološkinja Saša Sredanović, ljetnje pojačanje Barselone: Podgoričanka kojoj se divi Evropa

Neznanac spriječio dvojicu mladića da zapale crnogorsku zastavu, oni nasrnuli na njega

Piperović: Duvan izmješten legalno, vlasnici će dobiti naknadu štete