Miljanić: Požarnu sezonu dočekujemo spremni

Sistem zaštite i spašavanja Crne Gore ovogodišnju požarnu sezonu dočekuje spremno, a svi njegovi činioci su u okviru nadležnosti i odgovornosti koje imaju preduzeli adekvatne pripreme - kazao je državni sekretar u MUP-u Zoran Miljanić tokom sastanka sa komandirima i ostalim predstavnicima crnogorskih službi zaštite i spašavanja.
Miljanić: Požarnu sezonu dočekujemo spremni

”Apelujemo na građane da nam budu partneri u zaštiti od požara i da poštuju preporuke nadležnih službi i tako daju doprinos zaštiti od požara, jer je riječ o očuvanju zajedničkih vrijednosti i dobara, odnosno o zajedničkoj odgovornosti.

Očekujemo da će ukupni resursi službi koje čine sistem zaštite i spašavanja biti dovoljni da odgovore na sve eventualne izazove, a istovremeno intenzivno radimo na njihovom poboljšanju i modernizaciji”, rekao je Miljanić.

Rekao je da je Crna Gora u posjedu dva protivpožartna aviona i jedan helikopter Avio-helikopterske jedibnice MUP-a, tri helikoptera Vojske Crne Gore.

”U sezonu ulazimo sa oko 600 profesionalnih vatrogasaca – spasilaca kojima je na raspolaganju oko 180 vozila i sa 150 dobrovoljnih vatrogasaca koji imaju 15 vozila.

Ne sumnjamo u profesionalnost i hrabrost svih tih ljudi i njihovu spremnost da kao i prethodnih godina djeluju kada god je to potrebno. Na današnjem sastanku istaknuta je potreba da nadležne inspekcije na državnom i lokalnim nivoima narednih dana djeluju preventivno, odnosno pojačaju aktivnosti u cijeloj državi”,rekao je Miljanić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Grupa Amerika za šverc kokaina koristila crnogorske pomorce

Prosječna starost automobila 16 godina, uvozimo 94 odsto dizelaša

MUP nema podatke koliko građana ima dvojno državljanstvo

Miljanić: U Nikšiću nije nikakvo ratno stanje, spremno dočekujemo izborni dan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ambasadorka Dušanka Jeknić podnosi tužbu protiv Krivokapića i Radulovića

Puna ”ratna oprema” za patriotske kolone (FOTO/VIDEO)

Živković: DPS neće učestvovati u radu Skupštine narednih dana, nećemo dati legitimitet urušavanju CG

Zirojević i Omeragić za Standard: SD i BS nastavljaju rad u Parlamentu