Ministarstvo prosvjete otvoreno za svaku vrstu saradnje sa Azerbejdžanom kada je u pitanju oblast obrazovanja

Ministar prosvjete Crne Gore Miomir Vojinović, primio je danas ambasadora Republike Azerbejdžan Kamila Hasijeva i tom prilikom istakao da su vrata Ministarstva prosvjete uvijek otvorena za prijateljsku državu Azerbejdžan sa kojom imamo dugogodišnju saradnju posebno u oblasti obrazovanja.
Ministarstvo prosvjete otvoreno za svaku vrstu saradnje sa Azerbejdžanom kada je u pitanju oblast obrazovanja

Ministar je dodao i da ima posebnu obavezu prema Republici Azerbejdžan imajući u vidu činjenicu da je prije nekoliko godina, uz pomoć donacije te zemlje izvršena rekonstrukcija i dogradnja vrtića i jaslica na objektu JPU “Dušo Basekić” u njegovom rodnom Bijelom Polju, a to se ne može i ne smije zaboraviti.

“Ministar je naglasio da je otvoren za svaku vrstu saradnje između dvije zemlje kada je u pitanju oblast obrazovanja, podsjećajući da je sporazum između Univerziteta dvije države potpisan  2014. godine ali je bio validan do 2018. godine, te ga je neophodno obnoviti. Takođe, Ministarstvo prosvjete je otvoreno za saradnju i na nivou srednjoškolskog obrazovanja, kako bi se krenulo u neke nove zajedničke aktivnosti”, navodi se u saopštenju

Kamil Hasijev je rekao da je Crna Gora oduvijek jedna od najbliskijih prijatelja Azerbejdžana, da su politički odnosi odlični ali da žele da prošire saradnju, posebno u oblasti obrazovanja jer, kako je istakao, obrazovanje nije samo naša budućnost, već i prošlost i sadašnjost.

“Posebno su zainteresovani za saradnju između Univerziteta naglašavajući da Azerbejdžan kao veliki proizvođač nafte i gasa ima odličan Univerzitet za naftu i gas a sjajne rezultate bilježi i Univerzitet za diplomatiju”, navodi se u saopštenju.

Miomir Vojinović i Kamil Hasijev su zaključili da treba oživjeti saradnju između dvije zemlje kada je u pitanju oblast obrazovanja, jer i Crna Gora i Azerbejdžan imaju šta da ponude jedni drugima a na dobrobit generacija koje dolaze.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Iskustvo poslodavaca koji učestvuju u dualnom sistemu obrazovanja

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

U sekularnoj zemlji sveštenik ne može da zastupa Vladu na državnom univerzitetu

Ovo su potpisnici pisma svjetskim moćnicima: Dižemo glas za BiH!

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Izgradnja bulevara od Podgorice do Danilovgrada u završnoj fazi

OPTUŽNICA: Radonjić i Đurović po nalogu šefova mučili i ugušili Kapetana

Ministarstvo prosvjete na skupu predstavnika Nacionalnih komiteta UWC programa školovanja zemalja ZB

Mišel stigao u Crnu Goru, dočekao ga Krivokapić: Vrata EU otvorenija nego ikad