MKM: Raspisan konkurs za dodjelu sredstava za projekte Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara

Ministarstvo kulture i medija raspisalo je konkurs za dodjelu sredstava za projekte Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara Crne Gore u 2023, koji će biti otvoren do 27. januara.
MKM: Raspisan konkurs za dodjelu sredstava za projekte Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara

Foto: Ministarstvo kulture

Kako je saopšteno iz ovog resora, prijave mogu podnijeti: fizička lica koja imaju prebivalište u Crnoj Gori i koja su registrovana za obavljanje djelatnosti kulturne baštine, pravna lica koja su u Crnoj Gori registrovana za obavljanje djelatnosti kulturne baštine, vlasnici, odnosno držaoci kulturnog dobra, nosioci, čuvari nematerijalne baštine, u skladu sa zakonom.

Pravo učešća nemaju: nevladine organizacije, javne ustanove i drugi subjekti čiji se rad finansira iz budžeta Crne Gore, odnosno budžeta opštine sredstvima planiranim za kulturu.

Konkursom će se sufinansirati projekti u sjedećim oblastima zaštite i očuvanja kulturne baštine: arheološka i konzervatorska istraživanja, izrada konzervatorskog projekta za sprovođenje konzervatorskih mjera na kulturnim dobrima, sprovođenje konzervatorskih mjera na kulturnim dobrima, edukacija i doedukacija u oblasti kulturne baštine, prezentacija i popularizacija kulturne baštine.

Više o informacija o konkursu, kao i načinu prijave dostupno je na OVDJE.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Vlaović: Za zaštitu kulturnih dobara za ovu godinu opredijeljeno 230.400 eura

RADOVI BEZ DOZVOLE NA ĆELIJI PIPERSKOJ: Srušili ogradu, dogradili konak, sazidali garaže i oslikali freske

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Preminuo Nenad Petranović Badanj

Katnić: Na meti sam zavjerenika, ovo je Crna ruka

Primarni zadatak – naći „krtice“ u Agenciji za nacionalnu bezbjednost

Poslanici glasali: Ustavni sud da utvrdi da li je Đukanović povrijedio Ustav