Mladi LP i kandidati za poslanike obnovili crnogorski barjak na Budošu iznad Nikšića kao simbol slobodarske tradicije grada

Mladi liberali iz Nikšića zajedno sa kandidatima LP za poslanike na parlamentarnim izborima 11. juna Vatroslavom Belanom i Ammarom Borančićem, tradicionalno su iznijeli i obnovili crnogorski državni barjak na vrh Budoša iznad Nikšića, saopšteno je iz LP.
Mladi LP i kandidati za poslanike obnovili crnogorski barjak na Budošu iznad Nikšića kao simbol slobodarske tradicije grada

Foto: Liberalna partija

“Liberali iz Nikšića koji su postavili jarbol sa barjakom na vrh Budoša zajedno sa predsjednicom OO LP Jelenom Marković, svake godine uoči Dana nezavisnosti 21. maja obavljaju državnu zastavu na ovoj lokaciji i simbolično obilježavaju Dan nezavisnosti Crne Gore.

Ovaj simbol na najvišoj tački Budoša postavljen je i u čast crnogorskih rodoljuba iz pješivačkog kraja, koji su dali svoje živote za pravo čast i slobodu Crne Gore, a ova planina bila je naročito poznata po njihovim borbama. Na ovaj način odaje se počast i čuvaju sjećanja na slobodarsku tradiciju grada Nikšića”, navode u saopštenju.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanović: Opstrukciju formiranja Vlade vrše sami učesnici, među kojima je i Mil...

Plenković: Za razliku od Milanovića, ja ne pijem

Đurović: Akcija Stop inflaciji ponovo od 2. oktobra sa preko 100 proizvoda

Na mjestu klinike Dritanovog brata nikla nova bolnica