Naređena evakuacija vrtića zbog dojave o bombama

Zbog prijetnji koje su upućene svim vaspitno-obrazovnim ustanovama na teritoriji Crne Gore, po naređenjima Centra bezbjednosti i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta danas se obustavlja rad u svim vaspitnim jedinicama koje funkcionišu u okviru JPU Đina Vrbica.
Naređena evakuacija vrtića zbog dojave o bombama

Ilustracija

Podsjećamo, osnovne škole u gotovo svim crnogorskim gradovima jutros su evakuisane nakon što su na mejl adrese direktora pristigle anonimne dojave o postavljenim bombama. Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta potvrdili su Pobjedi da su škole evakuisane, napominjući da će oni postupati po uputima Uprave policije.

Iz Uprave policije kazali su da njihovi službenici u školama preduzimaju mjere bezbjednosti, preglede i kontrole.

Obavještavamo javnost da policija preduzima mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravam ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda. Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavijestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti – naveli su iz UP.

Na mejl adrese crnogorskih škola pristigla je poruka prijeteće sadržine u kojoj je navedeno da je podmetnuto mnogo bombi. Portparol Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta, Bojan Knežević kazao je Radiju Crne Gore da imaju informaciju da su dojave stigle na mejl adrese 41 škole u Crnoj Gori.

Ministarstvo prosvjete ima informaciju da je 41 škola dobila dojavu o bombi i samo u tim školama obustavljena je nastava. Želim da demantujem navode medija da je u svim školama obustavljena nastava. U kontaktu smo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova od kog čekamo procjenu situacije i nakon toga ćemo se oglasiti – kazao je Knežević.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Mejlovi stigli na 41 adresu: Zbog dojava o bombama evakuisane škole u skoro svim gradovima

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

“Policajac u zajednici” se vraća, škole i dalje bez zaštitara

Lažno ili ne, pozivanje na „dizanje“ škola u vazduh predstavlja terorizam

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Blažić: Volio bih da vidim ko može da ospori legalitet Skupštine kad je sazove 41 poslanik

Medenica bila u SDT-u: Potpisala izjavu da nije u stanju da prisustvuje istražnoj radnji

SDP predložio izmjene Zakona o nepokretnosti po hitnoj proceduri

Konstrakta se oglasila nakon napada na Tviteru zbog vaskršnje fotografije: “Shvatila sam da je zemlja ravna”