OB Berane angažuje konsultante iz KCCG

Opšta bolnica Berane angažuje konsultante iz KCCG zbog, kako su saopštili, unapređenja zdravstvene zaštite, povećanja zdravstvenih usluga te smanjenja troškova liječenja.
OB Berane angažuje konsultante iz KCCG

Foto: OB Berane

U Opštoj bolnici Berane u službi gastroenterologije svakodnevno ordinira Veselin Račić subspec. gastroenterologije. U istoj službi je trenutno na subspecijalizaciji dr Alma Adrović Kršić spec. interne medicine.

“U cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, povećanja vrsta zdravstvenih usluga, a samim tim i smanjenja troškova liječenja, rasterećenja Kliničkog centra Crne Gore, a prije svega zdravlja naših građana, Opšta bolnica je angažovala konsultante iz Kliničkog centra Crne Gore. Od skoro je angažovan dr Damir Muhović subspec. gastroenterolog iz KCCG, koji četiri dana u mjesecu radi ambulantne preglede, kao i gastroskopije i kolonoskopije u opštoj intravenskoj anesteziji”, saopšteno je iz Opšte bolnice Berane.

Kako kažu, samo u toku juna mjeseca urađeno je 50 endoskopija i to: 26 kolonoskopija i 24 gastroskopije.

“Urađene su tri polipektomije, otkrivene dvije Kronove bolesti, dijagnostikovana tri karcinoma kolona i dva karcinoma želuca. To su podaci koji ukazuju na opravdanost angažovanja dr Damira Muhovića koji u našoj Bolnici ordinira od maja mjeseca ove godine”, kaže se u saopštenju.

Između ostaloh, Muhović se usavršavao se iz oblasti neuroendokrinih tumora boraveći 2018. godine u studijskoj posjeti Neuroendokrinom Centru izvrsnosti, Odjeljenje endokrinologije i neuroendokrinih neoplazmi, Univerzitetsko-kliničkog centra u Katovicama, Poljska.

Pojedinačni je član European Society of Gastrointerstinal Endoscopy (ESGE), United European Gastroenterology (UEG), Udruženja gastroeterohepatologa Crne Gore.

“Opšta bolnica će nastaviti sa angažovanjem stručnjaka kako bi našim građanima pružili što bolju zdravstvenu zaštitu”, zaključeno je u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Karcinomi češći u razvijenim zemljama

IJZ: Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i dojke

Besplatni pregledi mladeža bez prethodno zakazanog uputa 19. maja

Odbor nije podržao zakon o budžetu: Planiraju gradnju bolnice, a Crnoj Gori fali 500 do 600 ljekara

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Crnogorska zastava postavljena i na crkvi Svetog Đorđa pod Goricom, u Njegušima i sveštenstvo CPC

VLADIMIR BOŽOVIĆ OPET U AKCIJI: Bivši ambasador Srbije u CG i persona non grata na manifestacijama u ime Ambasade Srbije

SKY prepiska: Članovi kriminalnog klana nabavljaju Abazoviću kriptovani telefon koji je tražio?

Katnić još avgusta 2021. istraživao veze članova škaljarskog klana i generalnog sekretara Vlade