Očuvanje evropske agende i jačanje stabilnosti multietničkog društva prioriteti na kojima će insistirati BS i EPP

U susret važnim politickim odlukama koje predstoje, održan je konsultativni sastanak Bošnjačke stranke sa predstavnicima Evropske narodne partije (EPP) i Fondacije Konrad Adenauer (KAS), u cilju sagledavanja cjelokupne političke situacije i definisanja daljih koraka, sa akcentom na očuvanje evropskog kursa, saopšteno je iz BS.
Očuvanje evropske agende i jačanje stabilnosti multietničkog društva prioriteti na kojima će insistirati BS i EPP

U razgovoru je razmatrana aktuelna politička situacija i moguća rješenja u cilju snaženja demokratskih procesa proevropske perspektive crnogorskog društva.

“Očuvanje evropske agende, politički dijalog, jačanje vladavine prava, ublažavanje ekonomske krize, jačanje stabilnosti multietničkog društva uz punu inkluzivnost manjinskih naroda – ključni su prioriteti na kojima će insistirati Bošnjačka stranka i njeni partneri iz Evropske narodne partije”, piše u saopštenju. 

Sastanku koji je održan putem video linka, prisustvovali su u ime Bošnjačke stranke potpredsjednik Damir Gutić, poslanik Suljo Mustafić i član Predsjedništva Admir Šahmanović.

U ime Evropske narodne partije (EPP) učestvovali su Patrik Voller, međunarodni sekretar Evropske narodne partije i Julia Lisens-Zalutskaja, politički savjetnik, a u ime Fondacije KAS bivši i novi direktori za Crnu Goru i Srbiju, Norbert Bekman Dirkes i Jakob Devcic, kao i Tobias Ruettershoff, direktor kancelarije KAS-a u Albaniji.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Saradnja Bošnjačke stranke i Konrad Adenauer Fondacije primjer uspješnog zajedničkog djelovanja

Ibrahimović sa delegacijom EPP: Demokratizacija društva i ekonomski razvoj države prioriteti rada Vlade

Abazović na sastanku sa EPP: Vlada teži jasnim rezultatima na polju vladavine prava i borbe protiv korupcije

Građani taoci pogrešne politike aktuelne vlasti

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA NA CETINJU: Očevici tražili oružje od policije da pucaju na ubicu koji je umislio da mu komšije bacaju mađije

Bratstvo Borilović duboko žali zbog bezumnog akta

(Video)Skandal u Dnevniku RTCG: Smijeh i neprimjereni komentari u sred priloga sa komemoracije na Cetinju, pokrenut postupak protiv odgovornog lica

Adžić: Borilović nije bio u konfliktu ni sa jednim od ubijenih, ostaće da se vidi da li je policija mogla drugačije da radi, Kaluđerović ne bi trebalo da odgovara