Izvor: rtcg

Od petka novi dopunski termini na Internoj klinici

U cilju skraćenja listi od 25. juna Klinički centar Crne Gore (KCCG) imaće nove dopunske termine za preglede na Internoj klinici, saopštio je medicinski direktor najveće zdravstvene ustanove u zemlji Zoran Terzić.
Od petka novi dopunski termini na Internoj klinici

On je u emisiji Mreža na TVCG1 saopštio da će od ovog petka na Internoj klinici biti otvorene ambulante za gastroenterohepatologiju, endokrinologiju, reumatologiju, pulmologiju, hematologiju, neurologiju i kardiologiju.

Terzić je rekao da su i temrini za plastičnu hirurgiju bili popunjeni do kraja avgusta, odnosno septemra, pa je tokom jula obezbijeđeno devet termina za pregled.

“Ovako ćemo nastaviti da radimo dok god liste čekanja budu problematične i aktuelne. Sve ambulante su u dopunskom terminu, dakle nakon 15 sati, u vrijeme kad bismo mi trebali da odmaramo. Uz napore svih nas, mi smo spremni da se žrtvujemo dok liste čekanja ne budu svedene na najmanju moguću mjeru”, rekao je Terzić.

Istakao je da je najveće interesovanje pacijenata bilo upravo za preglede u onim ambulantama za koje su otvoreni dopunski termini.

Opterećenost KCCG najbolje potvrđuje podatak da je u 2020. godini zbrinuto 397.000 pacijenata, koji su prošli kroz najveću zdravstvenu ustanovu u Crnoj Gori.

“Dakle, što kroz preglede, kroz dijagnostičke procedure, liječenje, operativne procedure. U 2021. godini bilo je 463.000 pacijenata. To je bio ogroman rad, hvala svim mojim kolegama”, poručio je Terzić.

On je saopštio da u KCCG ima 500 ljekara.

“To su specijalisti, subspecijalisti, klinički ljekari. Na nivou Crne Gore, u privatnom i državnom sektoru, ima oko 2.300 zaposlenih ljekara”, istakao je Terzić, navodeći da ljekara uvijek fali.

Terzić je rekao i da se KCCG priprema i za eventualno novi talas korona virusa: “Držimo epidemiološku situaciju pod kontrolom”.

Govoreći o terapiji za onkološke pacijente, on je rekao da nabavka ide preko Montefarma.

“Montefarm je ustanova koja se trudi da nam u okviru svojih mogućnosti izađe u susret i obezbijedi sve to”, kazao je Terzić, navodeći da je problem u komplikovanim tenderskim postupcima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

BOLNICA CODRA: Dok cijeli svijet ubrzano povećava bolničke kapacitete, crnogorskoj Vladi ne trebaju ni postojeći

Cerović: Alarm za Vladu, ljekari nam odlaze

DR LEKIĆ za Standard: Otkrivanje malignih bolesti u ranoj fazi najvažniji korak, kadrovski ojačati zdravstveni sistem CG

Prvi put od 1974. godine renoviran Centar za plastičnu hirurgiju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

RIČARD GIR sa 33 godine mlađom suprugom uživa na plaži! (FOTO)

DRAMA U BARU: Janković uspio da pobjegne policiji tokom pretresa, jedan inspektor zapucao

PO NALOGU SDT: U Baru privedena trojica Škaljaraca, policija upotrebila oružje

“Budvanska rivijera” traži da Novović provjeri ugovore sa advokatom