Odluka Vlade: Preko milion i 200.000 za nabavku testova

Odluka Vlade: Preko milion i 200.000 za nabavku testova

Vlada Crne Gore je u petak, 27. novembra i u srijedu 2. decembra 2020, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, Informaciju o potrebi obezbjeđivanja sredstava za nabavku dijagnostikuma i medicinskog potrošnog materijala za COVID-19.

Kako je saopšteno iz Vlade, preusmjeren je iznos 1.260.000 eura kako bi Institut za javno zdravlje Crne Gore po hitnom postupku, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, realizovao nabavku testova, potrošnog materijala i medijuma za transport, neophodnih za nesmetano sprovođenje PCR dijagnostike.

Donijeta je Odluka o dopuni Odluke o mreži zdravstvenih ustanova kojom je Specijalna bolnica „Ars Medica“ uključena u Mrežu zdravstvenih ustanova za usluge PCR dijagnostike na SARS-CoV-2.

Usvojena je Informacija o dopuni Javnog poziva za dostavljanje zahtjeva za subvencionisanje kamate tokom grejs perioda datog prilikom reprograma postojećih namjenskih kredita za turizam i ugostiteljstvo, objavljenog 18. avgusta 2020, a u vezi sa zaključkom Vlade Crne Gore br. 07-3705 od 23. jula 2020. godine kojim je usvojen Treći paket socio-ekonomskih mjera.

“Ovim je omogućeno je da, u skladu sa zahtjevom Privredne komore, za subvenciju mogu aplicirati domaći privrednici, ukoliko zadovoljavaju i druge pozivom predviđene kriterijume, i korisnici kredita kod međunarodnih finansijskih institucija, i to Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Evropske investicione banke (EIB), Razvojne banke Savjeta Evrope (CEB), KfW banke i Svjetske banke (WB)”, navedeno je u saopštenju.

Vlada je razmotrila Informaciju o plaćanju prekovremenog rada za zaposlene u Institutu za javno zdravlje Crne Gore i dala saglasnost da se u uslovima vanrednih okolnosti prizna obračun stvarnog broja časova prekovremenog rada za zaposlene radnike u Institutu za javno zdravlje Crne Gore (zaposleni koji rade na poslovima prijema i obrade uzoraka za rtPCR testiranje na novi koronavirus CoV SARS-2, kao i zaposleni koji rade ili su dodatno angažovani iz drugih sektora u okviru Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti) za mjesece jun, jul, septembar, oktobar, novembar i decembar 2020.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STANDARD SAZNAJE: Uhapšen zet načelnika Istražnog zatvora, učestvovao u planiranju likvidacije Vukotića

(Video)Blokada saobraćaja u Zeti: Velike gužve u oba smjera

Završen sastanak: Isplatiće novac turskom investitoru u srijedu

Borel: EU će se odviknuti od ruskog gasa