Održana prva sjednica Nacionalnog savjeta za obrazovanje u četvrtom sazivu

Danas je u prostorijama Ministarstva prosvjete održana prva sjednica Nacionalnog savjeta za obrazovanje u četvrtom sazivu. Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 17. juna 2022. godine donijela je Odluku o osnivanju ovog radnog tijela, koje čini 21 predstavnik sa mandatom od 4 godine. Pored članova Nacionalnog savjeta za obrazovanje sjednici je prisustvovao i ministar prosvjete Miomir Vojinović koji im je poželio uspješan rad.
Održana prva sjednica Nacionalnog savjeta za obrazovanje u četvrtom sazivu

Ministar je pozdravio prisutne, uz podsjećanje da Nacionalni savjet nije funkcionisao od septembra 2021. godine, te da je jedan od prioriteta bilo njegovo formiranje, s obzirom na sve važne odluke čije je donošenje u nadležnosti ovog tijela. Ministar je kazao da ih čeka puno posla i istakao da je na raspolaganju članovima Nacionalnog savjeta za obrazovanje za svaki savjet i pomoć.

Predsjednik Savjeta Saša Raičević prilikom predstavljanja članovima kazao je da osim funkcije u javnom zdravstvu, za ovo mjesto ga preporučujei to što je već 16 godina u crnogorskom obrazovnom sistemu.

Podsjećamo, članove Nacionalnog savjeta predlažu: jednu trećinu – Ministarstvo i Zavod za školstvo iz oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnovnog, srednjeg opšteg i stručnog obrazovanja, obrazovanja odraslih, domova učenika i studenata i predstavnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica. Jednu trećinu članova predlažu ustanove viskog obrazovanja za obrazovanje nastavnika, i ostatak reprezentativno udruženje poslodavaca, Privredna komora Crne Gore, Centar, Zavod za zapošljavanje, reprezentativni sindikat prosvjetnih radnika, profesionalna strukovna udruženja nastavnika i učenički parlament.

Na današnjem dnevnom redu bilo je razmatranje i donošenje poslovnika o radu Nacionalnog savjeta za obrazovanje. Donešena je i Odluka o imenovanju stalnih radnih tijela: Odbora za opšte obrazovanje, Odbora za srednje obrazovanje i Odbora za obrazovanje odraslih.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Nikolić Vučinić za Standard: Djecu moramo naučiti da vole i poštuju svoju državu, sve ostalo bi bilo kršenje njihovih dječijih prava

Na čekanju i odobrenje nekih udžbenika

Vlada donijela odluku o osnivanju: Saša Raičević na čelu Nacionalnog savjeta za obrazovanje

Vojinović najavio formiranje novog Nacionalnog savjeta za obrazovanje

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Reagovanje kompanije Pošta CG

(VIDEO, FOTO) OLUJA i GRAD u Podgorici nosili sve pred sobom, stablo palo na automobil, poplavili Delta i Waikiki

Reagovanje kompanije Pošta CG

Preko koordinatora i komisija izvukli više od milion eura iz CEDIS-a