Počelo prijavljivanje za prvi upisni rok na UCG

Prijave za prvi upisni rok na Univerzitetu Crne Gore (UCG) podnose se danas i sjutra, a na 19 organizacionih jedinica mjesta ima za 3.344 brucoša.
Počelo prijavljivanje za prvi upisni rok na UCG

Foto: Univerzitet CG

Saopšteno je da se, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, organizuje elektronsko prijavljivanje.

” Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice”, stoji u konkursu.

Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije imaju crnogorski državljani i stranci, u skladu sa zakonom, koji su stekli odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 6. jula.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, 7. i 8. jula.

” Prijemni ispiti se organizuju za upis na studijske programe: Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, Sportski novinari i treneri, kao i na stručno-umjetničke studijske programe”, stoji u konkursu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UCG: Prijave za upis u prvu godinu studija 4. i 5. jula

Sjutra prijave za upis na master i specijalističke studije Univerziteta Crne Gore

Od sjutra počinje treći rok za upis na prvu godinu studija

Počinje upis na master i specijalističke studije u drugom roku

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KORAĆ ZA STANDARD: Abazović ima nezrele i megalomanske ideje o svom značaju kao pomiritelja Crne Gore, ovakav Temeljni ugovor teško da će ikad biti potpisan

Uhapšeni crnogorski državljanin na Gostunu službenik granične policije; UP: Ranije započet postupak razrješenja

PRIORITETI EPCG: Zaposlili preko 300 radnika, a ugradili samo jedan panel nakon osam mjeseci

ADŽIĆ: Nacrt tzv. temeljnog ugovora je kukavičje jaje podmetnuto Crnoj Gori