Počeo sastanak bivše parlamentarne većine, prisustvuju i Demokrate

Sastanak predstavnika partija parlamentarne većine uspostavljene nakon izbora 2020. godine počeo je uoči zasijedanja Skupštine.
Počeo sastanak bivše parlamentarne većine, prisustvuju i Demokrate

Foto: Pobjeda Đ.Ć

Sastanak se održava na osnovu poziva koji je uputio jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić sa ciljem dogovora o formiranju tehničke vlade koju bi činili stari konstituenti i koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore.

Sastanku pored Mandića prisustvuje i Milan Knežević (DNP), Maksim Vučinić (Radnička partija), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Goran Danilović (UCG), Miodrag Lekić (Demos, Branko Radulović (PzP), Vladimir Joković (SNP).

Tu su i predstavnici Demokrata Momo Koprivica, Zdenka Popović, Dragan Krapović i Danilo Šaranović, kao i tri predstavnika koalicije “Crno na bijelo” Zoran Mikić, Mileta Radovanić (URA) i Srđan Pavićević (CIVIS).

Od ishoda tog sastanka zavisiće rasplet političke krize koja je uslijedila nakon pada vlade premijera Dritana Abazovića.

Nakon sastanka biće održano zasijedanje Skupštine na kojoj bi trebalo da bude raspravljano o inicijativi za smjenu predsjednice Skupštine ukoliko ne bude povučena.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Mikić: Formiranje manjinske vlade se neopravdano odužilo, tokom njenog trajanja biće tretirana pitanja važna SNP-u

Otvoreni Balkan u agendi manjinske Vlade – VUJOVIĆ: Gubimo fokus sa EU puta, RADOVANIĆ: Regionalne inicijative nijesu prepreke

Smijenjen Aleksa Bečić

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Službeni list: Zeta od danas zvanično opština

Jakić se obratio javnosti: Nadamo se da će građani ovoga puta moći da ostvare svoje biračko pravo

Desetine hiljada eura preko donacija SPC za političku podršku

Izbori u Šavniku: Koalicija DPS-SD pobijedila opoziciju u Bijeloj