Podjela školskog pribora za 240 učenika RE populacije

Crveni krst Crne Gore u okviru svog mandata realizuje brojne aktivnosti namijenjene pripadicima romske i egipćanske populacije sa akcentom na njihovo osposobljavanje za samostalni život i postepeno smanjenje zavisnosti od humanitarne pomoći.
Podjela školskog pribora za 240 učenika RE populacije

Foto: CKCG

“Aktivnosti u proteklom periodu su se u najvećem dijelu odnosile na očuvanje zdravlja i njegovanje zdravih stilova života, obrazovne aktivnosti, osposobljavanje za deficitarna zanimanja i povećanje zapošljivosti, psihosocijalnu podršku, distribuciju humanitarne pomoći i logističku podršku raznim organizacijama i institucijama”, saopšteno je iz CKCG.

FOTO: CKCG

Osnaživanje žena je takođe jedna od važnih komponenti našeg rada, pa su tako u prethodnom periodu pripadnice RE populacije podržane u vođenju sopstvenih biznisa i pohađanju obrazovnih i stručnih kurseva radi unaprijeđenja tehničkih vještina, te svijesti o zdravlju i rodno zasnovanom nasilju.

“Kvalitetno i dostupno obrazovanje, kao temelj uspješne integracije, je prioritet. Zbog toga je Crveni krst Crne Gore posebnu pažnju posvetio upisu sve djece RE populacije u škole kao i uključivanju što više škola u proces njihove aktivne integracije”, navodi CKCG.

Početak nove školske godine je na pomolu i tim povodom, u cilju pružanja podrške svim školarcima romske i egipćanske pripadnosti koji nemaju mogućnosti da nabave školski pribor, Crveni krst Crne Gore je, kao i prethodnih godina, na početku školske godine, obezbijedio školski pribor za 240 učenika koji pohađaju nastavu u 7 gradskih škola („Božidar Vuković Podgoričanin“, „Marko Miljanov“, „21. maj“, „Savo Pejanović“, „Vuk Karadžić“, „Vladimir Nazor“ i „Oktoih“) i školu „29. novembar“ u Dinoši. Školski pribor je nabavljen uz podršku dugogodišnjeg partnera Crvenog krsta Crne Gore, organizacije LDS Charities, a podjela je počela juče i biće nastavljena sledeće sedmice.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Konjević: Vlada Krivokapića nije poništila zaključak iz 2019. kojim je Sinjajevina određena kao vojni poligon, utisak da je Injac davala otkaze iz političkih razloga

Crveni krst podijelio udžbenike za 302 učenika RE populacije

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Dan Crvenog krsta CG: Podijelili 108.990 paketa, pomogli 3.500 migranata, edukovano 2.500 građana…

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vukotićeva lokacija ranije otkrivena, policija pregledala kamere

Osnovno tužilaštvo u Podgorici: Abazović saslušan povodom krivične prijave Konjevića

Abazović: Konjević i Bošković pružaju političku zaštitu švercu cigareta, da imam dokaze otišao bih u tužilaštvo

VIDEO – Savović zaprijetio: Vratićemo svima koji su podržali Tomkića, osveta će biti strašna