PODJELE PO DUBINI: DPS-u katastar, Bošnjacima Uprava za šume, SDP-u inspekcija, Albancima Uprava za javne radove…

Ni nakon skoro dva mjeseca od kada je izglasana 43. manjinska vlada Dritana Abazovića, nijesu se desile promjene u najvažnijim državnim preduzećima, organima i upravama što su iskoristile partije članice bivše većine da pozapošljavaju sve što su mogli, podjele stanove i namaknu još koji benefit za svoje članove i simpatizere. Standard je pisao da je samo u kompaniji Pošte CG, kojom upravljaju kadrovi Demokrata za godinu zapošljeno više od 300 novih radnika. Još gora je situacija u CEDIS-u, EPCG i ostalim važnim kompanijama kojima gazduje država CG.
PODJELE PO DUBINI: DPS-u katastar, Bošnjacima Uprava za šume, SDP-u inspekcija, Albancima Uprava za javne radove…

Foto: Skupština CG

Standard je ranije pisao da je sadašnja većina utanačila dogovor oko promjena, ali ne i na svim pozicijama. Najnovija vijest je, kako Standard nezvanično saznaje, da je dogovorom odlučeno da Uprava za inspekcijske poslove “pripadne” SDP-u, odnosno da direktor bude Alija Bralić. Bošnjačka stranka će imati predsjednika odbora direktora CEDIS-a, a direktorovat će član SNP-a.

DPS-u je pripalo mjesto direktora Uprave za kadrove i Uprave za katastar, nakon što se ta institucija podijeli na Upravu za imovinu i Upravu za katastar. Ovu prvu će preuzeti SNP. Nakon jučerašnjeg predloga premijera Dritana Abazovića da kadar DF-a Milutin Đukanović ostane u bordu direktora, jasno je da to neće biti jedino mjesto gdje će ostati kadrovi DF-a

Kako Standard nezvanično saznaje predstavnici albanskih stranaka će rukovoditi Upravom za javne radove, a Upravom za šume Bošnjačka stranka.

Od ranije je poznato da će Demokratska partija socijalista (DPS) preuzeti EPCG, čiji su trenutni direktori iz Demokrata.

Građanski pokret URA (GP URA) pokrivaće rukovodeća mjesta u Rudniku uglja Pljevlja i Hotelskoj grupi Budvanska rivijera, kojima je do sada upravljao DF.

Socijalistička narodna partija (SNP) dobila je Plantaže i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), čiji su rukovodioci bili funkcioneri DF-a i Demokrata.

Bošnjačka stranka (BS) ponovo će preuzeti preduzeće Monteput, kojim trenutno rukovodi kadar Prave Crne Gore Marka Milačića, ali i vjerovatno i Zavod za zapošljavanje kojim su upravljale Demokrate.

Socijaldemokratska partija (SDP) u ovoj raspodjeli dobila je na upravljanje Luku Bar AD i Regionalni vodovod gdje je trenutno na čelu funkcioner Demokrata.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

4 komentara


rudi

19467 ili 47 u sreskom uredu u Andrijevici pitaju osumnjicenog Gutic Seca starog saljivdzije sta misli o novoj vlasti a on im odgovori kroz smijeh pa kad me pitate evo vam-Ista stoljica samo sira guzica a ovo se i danas nastavlja i bice tako dok Balkana pos5toji

Odgovori
Cicka

Kome li ce RTCG?Drljevic i Raonic van….

Odgovori
Serif

Bravo za Standard…Bavite se trenutno temama o kojima svi ćute…

Odgovori
KikO

Bogu hvala ode četnik KOČA iz KATASTRA !!!

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

RETROSPEKTIVA – Dvije godine koronavirusa u Crnoj Gori: Apokaliptične scene, karantini, pa vakcina

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Joković: Joković: Pažljivo ćemo posmatrati kako se ponašaju, ali za sada nećemo rušiti vlast u ostalim opštinama

Politički rebus za Berane, DPS može formirati koalicionu vlast u Ulcinju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STANDARD ISTRAŽUJE: Cijene izvora za grijanje probile crvenu liniju – da li se isplati plaćati više od 300 eura za tonu PELETA

Joković: U petak će se na Vladi glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa jedinom kanonskom crkvom u Crnoj Gori – SPC

Đukanović o Temeljnom ugovoru: DPS je već saopštio negativan stav prema ovoj verziji, Vlada da donese odluku u državnom interesu

Kako se ljetovalo u Jugi: Slika u koju je stalo sve što nam fali