Popović sa Mitropolitom CPC Mihailom: Vjerska prava svih zajednica moraju se poštovati

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović posjetio je Mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila u sjedištu Crkve na Cetinju.
Popović sa Mitropolitom CPC Mihailom: Vjerska prava svih zajednica moraju se poštovati

”Kako CPC obilježava 28 godišnjicu od obnove u veoma teškim uslovima, uz sve očigledniju diskriminaciju od strane države i sa, i dalje, otuđenom crkvenom imovinom, konstatovano je da se moraju poštovati vjerska prava svih vjerskih zajednica kako propisuje Ustav, zakoni ali i prirodna, univerzalna prava čovjeka. Liberali će se i na niovu države i u svim lokalnim zajednicama snažno zalagati za ravnopravnih svih zajednica i jednak tretman CPC”, saopšteno je iz LP.

Kako se dodaje, Vlada Crne Gore i ukupan državni aparat mora omogućiti u punom kapacitetu slobodu ispoljavanja vjerskih osjećanja vjerujućim Crnogorcima i Crnogorkama, kao i svim drugim građanima Crne Gore.

”Sekularni karakter države može se očuvati samo uz nepristrasan i jednak odnos prema svim zajednicama i uvažavanje dostojanstva i uvjerenja svih vjerskih organizacija”, zaključuje se u saopštenju.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Buduća predsjednica Savjeta Biblioteke kucala tikete, a direktor se poziva na li...

Asanović poručio Injac: Pet mjeseci smo čekali da dođete na vlast, onda nam zaka...

Država bi se teško odrekla dobiti od 60 miliona eura

Četnički vojvoda i član Glavnog odbora stranke NSD Goran Kiković priveden zbog p...