Izvor: Media biro

Postigli rekord: Crveni krst Prijestonice Cetinje uspješno organizovao tradicionalnu akciju prikupljanja krvi

Da su Cetinjani veliki junaci, koji brigu za sugrađane iskazuju na najplemenitiji način, potvrdili su i danas, kada su se u jutarnjim satima pojavili na vratima Crvenog krsta Prijestonice. U susret Danu državnosti, odlučni da dobrovoljno daruju krv, nisu ni slutili da će postići rekord. Za nekoliko sati, uz dobro raspoloženje i sjajnu organizaciju, uspjeli su da prikupe čak 52 jedinice krvi.
Postigli rekord: Crveni krst Prijestonice Cetinje uspješno organizovao tradicionalnu akciju prikupljanja krvi

Foto: Media biro

Milena Jovanović, humana Cetinjanka, otkrila je da po drugi put daruje krv. Iskoristila je priliku da uputi posebnu poruku svojim komšijama. 

,,Ovom prilikom bih pozvala sve svoje sugrađane, da se odazovu akciji, da pokažemo da smo humani, da mislimo jedni o drugima, i u svakom slučaju, da damo doprinos.”

Kao što simbolično nosi naziv, članovi planinarskog kluba ,,Soko” već deset godina dobrovoljnim učešćem pokazuju veličinu svog srca. Osim ljubavi prema crnogorskom kršu, zajedno sa svojim kolegama, predsjednik Dušan Kaluđerović nije se libio da je prikaže i na ovaj način.

,,Šaljemo lijepu poruku da humanost povezuje ljude, ovo je nešto najznačajnije što možemo da doprinesemo. Nešto što je za nas malo, nekome može značiti cijeli život.”

Sa njim su saglasni i dugogodišnji volonteri ove humanitarne organizacije, Ivana Vujović i Petar Mudreša. Osim apela, iskazali su zahvalnost prema 57 sugrađana koji su odlučili da 12. jul započnu na najljepši mogući način.

Direktor lokalnog Doma zdravlja, Marko Radović, još jednom je podsjetio da naše malo, nekome znači mnogo. Tradicionalno, i ove godine je iskazao spremnost se pridruži plemenitom pokretu. 

Ponosan na iskrene reakcije sugrađana, sekretara Crvenog krsta Cetinje, Božidara P. Drecuna, ujedno je i obradovao entuzijazam i spremnost omladine da pomognu. 

,,Kao što vidite, iz godinu u godinu je odziv sve veći. Posebno nas raduje što je sve više mladih ljudi koji učestvuju i po prvi put daruju krv.” 

Kao organizacije koja trenutno raspolaže sa 60 volontera, Drecun otkriva da spremno dočekuju naredni period. 

,,Od septembra mjeseca, pripremamo promociju dobrovoljnog davalašta krvi, sa motivacionim predavanjima za maturante. Cilj nam je da ih pripremimo, da kada steknu uslove za punoljetstvo, počnu da se odazivaju na humanitarne akcije.”

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Postigli rekord: Crveni krst Prijestonice Cetinje prikupio 52. jedinice krvi

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

MIRJANA KARANOVIĆ ZA STANDARD: Ne bih trošila energiju i ovo malo života što mi je preostalo na politiku

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PORAVNANJE ILI DIL: Kako su Plantaže izgubile 350 hiljada eura i više hiljada kvadarta zemljišta

(VIDEO)Pogrebne usluge dobile savremenu upravnu zgradu

(VIDEO) Uhapšeno šest osoba osumnjičenih za prodaju droge

Šahmanu, Mihailoviću, Peroviću i Rajkoviću i Vukotiću zadržavanje, Hajduković će se braniti sa slobode