Izvor: rtcg

Predao se policajac osumnjičen za saradnju sa Šarićem

Zamjenik načelnika službe za obavještajne poslove UKP u MUP Srbije Milutin Radovanović, osumnjičen da je sarađivao sa optuženim pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem, predao se Tužilaštvu za organizovani kriminal, saznaje KRIK. On je bio u bjekstvu od sredine aprila, kada su uhapšeni Šarić i drugi osumnjičeni.
Predao se policajac osumnjičen za saradnju sa Šarićem

Radovanović je uhapšen nakon što je sa advokatom došao u Tužilaštvo za organizovani kriminal koje protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je pomagao grupi Darka Šarića, nepravosnažno osuđenog za šverc 5,7 tona kokaina i pranje novca.

Policajac je, tvrdi tužilaštvo, grupi pomagao tako što je istragu o planiranju ubistva Nebojše Joksovića, svjedoka saradnika protiv Šarića u postupku za šverc droge, usmjeravao u pogrešnom smeru. Radovanović je, sumnja tužilaštvo, tako štitio člana grupe Uroša Radovanovića (ranije Mišić) od istrage, a kolege policajce navodio da hapse pogrešne ljude.

Joksovićevo ubistvo grupa je planirala, kako tvrdi tužilaštvo, u dva navrata 2020. godine.

Šarić je pod istragom i da je naredio ubistvo nekada bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru, kao i da je organizovao šverc droge. Sve to radio je, kako pokazuje istraga, dok je bio u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu, a operacije je organizovao koristeći enkriptovani “skaj” telefon.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Šarić negirao sve optužbe, u Tužilaštvu rekao: Ovo je farsa

Tužilaštvo: Šarić i iz zatvora nastavio da organizuje šverc

Šarića izdao školski drug: Nikad mu nije oprostio, kao ni Cigli Milovcu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SVADBA U PODGORICI ILI NA PRIMORJU: Vlado Šćepanović ženi crnogorsku misicu

Rusi zarobili Amerikance, Istoričar s Jejla: Putinov plan toliko strašan da ga je teško shvatiti”

Stigla saglasnost za gradnju rizorta na Plavskom jezeru: Hotel će biti turistička atrakcija Crne Gore i inspiracija drugim investitorima

Đurišić će savjetovati Abazovića u oblasti vazduhoplovstva