Protesti u Mrkojevićima nemaju političku pozadinu

Stanovnici Mrkojevića koji protestuju, jer su sredstva za obnovu lokalnog puta preusmjerena na sjever Crne Gore, ističu da njihovo negodovanje ovakvim odnosom dražve prema tom kraju, nema političku pozadinu.
Protesti u Mrkojevićima nemaju političku pozadinu

Izvor: Savjet Muslimana Crne Gore

“Oštro reagujemo na sve prozivke koje ovih dana neki partijski radnici upućuju na našu adresu da organizujemo proteste sa političkom pozadinom. Ovo je protest koji se organizuje iz samo jednog razloga, a to je realizacija projekta rekonstrukcije regionalnog puta R 29. Nas nijesu okupile političke vođe, okupila nas je višedecenijska muka, okupili smo se sami, svjesni da smo već nekoliko puta prevareni na sličan način kada su sredstva bila obezbijeđena za pokretanje postupka oko realizacije puta, a onda su prenesena na druge projekte”, napominju u saopštenju.

Kako dodaju, žele da do svojih kuća dolaze modernom saobraćajnicom, a da ne strahuju za svoje i živote svoje djece koja se svakodnevno voze do škole i nazad.

“Sve dušebrižnike koji smatraju da je ovaj protest politički organizovan pozivamo da nam se priključe i da se obrate okupljenim građanima, nadležnima i zatraže da se realizuje ono što je predviđeno odlukama Skupštine Crne Gore i nadležnih institucija. Svjesni smo da pojedinci radi sitnih ličnih i partijskih interesa žele da ispolitizuju i degradiraju ove skupove, ali im poručujemo da im to neće poći za rukom, jer nikoga ne pitamo ko je i kojoj političkoj opciji pripada, već da li žele bolji život u Mrkojevićima”, navodi se u saopštenju.

Poručuju da Mrkojevići neće dozvoliti da pojedinci politički angažovani unose razdor među njih, već pozivamo sve Mrkojeviće da priključe protestima, a kada bude glasanje neka glasaju kako ih je volja.

Podsjećamo da su mještani Mrkojevića protestovali zbog činjenice da je Vlada CG na jednoj od posljednjih sjednica donijela odluku da se 500.000 eura, sredstava namjenjenih za ovaj put na koji Mrkojevići čekaju već 40 godina, izdvoji za drugi projekat na sjeveru Crne Gore, kao i činjenica da i pored toga što je Opština Bar uplatila u decembru prošle godine oko 700.000 eura za eksproprijaciju zemljišta, taj proces još nije započet.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Konjević Spajiću: Svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

Banke od kamata ostvarile prihod od 148 miliona, a od provizija skoro 38 miliona eura

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Primorje: Sat parkiranja od 0,40 do sedam eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vukotićeva lokacija ranije otkrivena, policija pregledala kamere

Abazović: Konjević i Bošković pružaju političku zaštitu švercu cigareta, da imam dokaze otišao bih u tužilaštvo

VIDEO – Savović zaprijetio: Vratićemo svima koji su podržali Tomkića, osveta će biti strašna

Osnovno tužilaštvo u Podgorici: Abazović saslušan povodom krivične prijave Konjevića