Rakočević: Vlada da poništi odluku kojom je Glavnom gradu onemogućeno da ustupi zemljište CPC

Vladu Crne Gore pozivamo da u što kraćem vremenskom periodu poništi odluku broj 07-5508 donijetu 17. decembra 2020. godine kojom se stavlja van snage Odluka o davanju prethodne saglasnosti Glavnom gradu Podgorica za otuđenje nepokretnosti, saopštio je član Predsjedništva SDCG i predsjednik Socijaldemokrata Glavnog grada, Marko Rakočević.
Rakočević: Vlada da poništi odluku kojom je Glavnom gradu onemogućeno da ustupi zemljište CPC

Prema njegovim riječima, navedenom odlukom je onemogućeno Glavnom gradu da, shodno odluci koju su donijeli odbornici u Skupštini Glavnog grada, parcelu iz DUP-a „Nova Varoš“ ustupe Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Ovakav odnos Vlade Zdravka Krivokapića prema jednoj vjerskoj zajednici, u ovom slučaju CPC, bio je, najblaže rečeno nekorektan. Da ne govorimo o tome da je ova vjerska zajednica, uključujući i sve njene vjernike, već duže vrijeme diskriminisana.

“Mnoštvo je primjera iz proteklih gotovo dvije godine koji govore o tome da je 42. Vlada Crne Gore, kada je u pitanju Crnogorska pravoslavna crkva, vodila diskriminatorsku politiku, što je za iole ozbiljnu Vladu nedopustivo i neodgovorno, jasno favorizujući samo jednu vjersku zajednicu u Crnoj Gori, dijeleći i na taj način građane na građane prvog i nekog drugog reda”, istakao je Rakočević.

Socijaldemokrate smatraju da pripadnici svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori, bez obzira kom se bogu mole i kojoj naciji pripadaju, imaju ista prava i da ne smije biti diskriminisanih.

“Zato od nove Vlade očekujemo da u što kraćem vremenskom roku poništi navedenu odluku, kako bi Glavnom gradu bilo omogućeno da sprovede odluku koja je usvojena većinom glasova odbornica i odbornika u Skupštini Glavnog grada, a kojom se navedena parcela ustupa Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi”, zaključio je Rakočević.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ZATVORSKI ,,SKAJ RAZGOVORI“: ,,Ako se vlast promijeni, Mićko, možemo se izvući!“

Sadžakov: SPC želi da zadrži patronat nad Makedonskom i ne dozvoli postojanje CPC

Održana sjednica Skupštine Glavnog grada; Vuković: U 2021. godini realizovane sve planirane aktivnosti

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Malo o KONJAKU: Šta znači VS, VSOP, XO i zašto se pije iz okruglih čaša?

Spajić i Milatović predstavili pokret ‘Evropa sad’, izlaze na lokalne izbore

Herceg Novi: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bivše supruge

Krivični zakonik ne poznaje nedozvoljenu trgovinu oružjem