Raspisan javni poziv za organizacije civilnog društva za praktičnu obuku adolescenata

UNICEF je objavio Javni poziv za organizacije civilnog društva na teritoriji Glavnog grada Podgorica, Prijestonice Cetinje, opština Pljevlja i Berane, a odnosi se na realizaciju projekta pod radnim nazivom Knowledge and Resource pack, School to Work transition, saopšteno je iz Glavnog grada.
Raspisan javni poziv za organizacije civilnog društva za praktičnu obuku adolescenata

Ilustracija

UNICEF je objavio Javni poziv za organizacije civilnog društva na teritoriji Glavnog grada Podgorica, Prijestonice Cetinje, opština Pljevlja i Berane, koji se odnosi na realizaciju projekta pod radnim nazivom Knowledge and Resource pack, School to Work transition.

Cilj projekta je da tokom četiri mjeseca, odnosno u periodu od decembra 2021. do marta 2022. godine, omogući pohađanje praktične obuke za najmanje 100 adolescenata na lokalnom nivou uz saradnju civilnog društva, lokalne samouprave, biznis zajednice i obrazovnih institucija. Predviđeno je učešće adolescenata koji imaju 17-19 godina i pohađaju treći ili četvrti razred srednje škole. 

Saradnja lokalnih vlasti, civilnog, omladinskog i biznis sektora, kao i obrazovnih institucija je od izuzetnog značaja u pružanju podrške adolescentima i mladima za razvoj njihovih vještina, kao i učešće na tržištu rada. 

“Od organizacija koje se prijave na otvoreni poziv očekuje se pružanje pravovremene i efikasne podrške svim ključnim akterima u realizaciji ovog projekta. Stoga, jedan od predviđenih rezultata je i identifikovanje izazova sa kojima se adolescenti i mladi suočavaju na lokalnom nivou, tokom tranzicije od školovanja ka tržištu rada, sa fokusom na razvoj vještina i povećanje šansi za zapošljenje”, navode iz Glavnog grada.

Da bi se prijavile na poziv organizacije se prvo moraju registrovati – a nakon uspješne registracije, koju će odobriti UNICEF u skladu s procedurom, organizacije će dobiti obavještenje na portalu u vidu notifikacije i propratni email. Nakon toga treba da koriste opciju log-in kako bi se ulogovale na UN Partner Portal i prijavile na poziv.

Javni poziv je dostupan na linku: UN Partner Portal – Where UN Agencies and Civil Society Partners Connect.

Rok za prijavu je 12. novembar i budžet iznosi maksimalno 4.700 eura po prijavi. 

Ohrabrujemo sve organizacije, koje ispunjavaju uslove predviđene ovim pozivom, na navedenim teritorijama da se prijave na otvoreni poziv, saopštili su iz Glavnog grada. Za više informacija možete se obratiti na e-mail [email protected]

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Poziv za NVO iz Prijestonice Cetinje

Pljevlja – lider u izgradnji inkluzivne lokalne zajednice

UNICEF osnovao Poslovni savjet za prava djeteta

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Maskirana osoba pucala iz automatske puške u Nikšiću, policija radi na identifikaciji

Nekad gimnastičarka Partizana, trenirala i streljičarstvo – KORDIĆ za Standard o privatnom životu, novinarskoj i političkoj karijeri

VUKSANOVIĆ ZA STANDARD: Vlast osvježila jedino uspomene na devedesete, potpisivanje Memoranduma značajno za CG

Porfirije: Temeljni ugovor će biti iznad lokalnih zakona Crne Gore