Sastanak o rješavanju problema u bolnici Meljine 1. februara u Ministarstvu zdravlja

Povodom aktuelne situacije u bolnici Meljine, Ministarstvo zdravlja 1. februara 2022.godine organizuje sastanak sa predstavnicima svih relevantnih državnih institucija a u cilju pronalaženja najboljeg rješanja za opstanak ove ustanove, saopšteno je iz tog resora.
Sastanak o rješavanju problema u bolnici Meljine 1. februara u Ministarstvu zdravlja

Foto: HN Bolnica Meljine

Pored predstavnika resora zdravstva, sastanku će prisustvovati predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstva pravde, menadžment bolnice Meljine, stečajna uprava, kao i predsjednik Opštine Herceg Novi.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je kazala da su iz resora zdravlja više puta do sada inicirali hitne susrete u vezi rješavanja pitanja bolnice Meljine, te da je namjera da se problem riješi i da se ona vrati svojoj namjeni i svrsi.

Ona je kazala da je namjera Vlade da bolnicu vrati osnovnoj namjeni, da se ona nalazi u devastiranom stanju nakon višegodišnjeg nemara, te da je ostavljena u nasljeđe kao problem koji zahtijeva najhitniju reakciju nadležnih.

Borovinić Bojović je podsjetila da rješavanje ovog problema podrazumijeva uključenost i zajedničko djelovanje svih institucija jer je, kako je navela, predmet oko bolnice u Meljinama još pred sudskim sporom i da se tek nakon sudskog epiloga, mogu preduzeti naredni koraci, koji bi vodili vraćanju ove ustanove državi i osnovnoj namjeni, a to je pružanje zdravstvene zaštite za građane Herceg Novog, njegove okoline, ali i turista koji posjećuju ovu opštinu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borovinić Bojović: Ne razmišljam o ostavci, zdravlje građana prioritet

Borovinić Bojović: Poslušati savjet MCP da se vjernici ne okupljaju 12.maja

Pribilović ministarki zdravlja: Vlada govori o smanjenju zaposlenih, a vi sada imate sedam pomoćnika, broj radnih mjesta je uvećan na 81

Četvorogodišnji mandat aktuelna vlast potrošila svađajući se oko funkcija

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Eksplozija automobila u Tološima, stradao Jasminko Šahović

GP URA objavila detalje o manjinskoj vladi koju traže

Gegaj za Standard: Knjiga i fudbal za njega su bili sve – humanista, stipendista Titovog fonda, igrao za FK Dečić

Jasavić Bečiću: Sada je vrijeme da dokažete da ste građanska partija, podržite manjinsku Vladu