Šćepanović: Kreiraćemo povoljni ambijent za naučnotehnološki razvoj Crne Gore

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović sastala se danas sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Peterom Lundbergom i razgovarala o dosadašnjoj i daljoj saradnji ovog resora sa organizacijama UN u Crnoj Gori. Šćepanović je istakla da želi da doprinese kreiranju povoljnog ambijenta za dalji naučnotehnološki razvoj Crne Gore.
Šćepanović: Kreiraćemo povoljni ambijent za naučnotehnološki razvoj Crne Gore

Šćepanović i Lundberg

Šćepanović se zahvalila rezidentnom koordinatoru UN Lundbergu na posjeti i tom prilikom istakla da Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja ima velike i ambiciozne planove, kao i da će u narednom periodu raditi na kontinuitetu svih uspješnih priča koje su započeli njeni prethodnici.

“Namjeravamo da kroz nove vidove podrške Ministarstva damo snažniju podršku konkretnim potrebama naučnoistraživačke i inovacione zajednice”, kazala je Šćepanović i istakla da želi da doprinese kreiranju povoljnog ambijenta za dalji naučnotehnološki razvoj Crne Gore.

Rezidentni koordinator UN u Crnoj Gori Piter Lundberg je čestitao ministarki na imenovanju i poželio joj uspješan rad, izražavajući nadu u nastavak i dalje jačanje saradnje Crne Gore i UN kroz predstojeći Strateški okvir saradnje kojim su definisani prioriteti za naredni petogodišnji period.

„Sistem Ujedinjenih nacija nastaviće da bude pouzdan partner Crnoj Gori u ispunjavanju nacionalnih prioriteta kao i u ostvarivanju Agende 2030 kako niko ne bi bio izostavljen”, izjavio je gospodin Lundberg izražavajući uvažavanje za kontinuiranu posvećenost Crne Gore ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, takođe bilo riječi o značajnoj i uspješnoj saradnji ovog resora sa Međunarodnom agencijoma za atomsku energiju naročito u oblasti medicine, kao i saradnja u dijelu inovacija sa organizacijama UNDP i UNOPS.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Šćepanović: Institut za hadronsku terapiju možda za dvije godine

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Ko je u Crnoj Gori ugrožen – Srbi ili Crnogorci?

BEZ KONKURSA: Litijaš Šćepanović nagrađen vraćanjem u policijsku službu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STAV: Druga stvarnost oca Perovića

PARKINS ILI NERVOZA: Širi se video Putina koji ukazuje da se stvarno čudno ponaša (VIDEO)

Sky aplikacija razotkrila ubice Nemanje Prelevića i Danila Pekovića

SDT podiglo optužnicu protiv osam osumnjičenih za dvostruko ubistvo na Veruši