Izvor: RTCG

Simović-Zvicer: Savić predložio da se utvrdi odgovornost Mugoše

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović-Zvicer rekla je Radiju Crne Gore da je Savjetu dostavljen predlog od strane predsjednika Višeg suda Borisa Savića da se utvrdi disciplinska odgovornost Suzane Mugoše.
Simović-Zvicer: Savić predložio da se utvrdi odgovornost Mugoše

Vesna Simović-Zvicer

“Predsjednik Višeg suda Boris Savić je naveo u obrazloženju predloga da postoji osnovana sumnja da je Suzana Mugoša izvršila disciplinski prekršaj u smislu člana 110 i 111 Zakona o Sudskom savjetu. Savić navodi u obrazloženju da su izjave Mugoše koje su prenijeli mediji neprmjerene sudijskoj funkciji, da nisu dostojne sudije”, navela je Simović-Zvicer.

Simović-Zvicer objašnjava da je dalja procedura da se predlog dostavlja disciplinskom tužiocu koji će odlučiti hoće li biti pokrenut disciplinski postupak protiv Suzane Mugoše.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) treba da utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja prvostepene i drugostepene odluke u slučaju “državni udar”, kazala je  juče sutkinja Višeg suda Suzana Mugoša, navodeći da je uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena.

Iz Apelacionog studa ocijenili su danas da je izjava Mugoše neprimjerena i pozvali SDT da ispita navode. 

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Nekorektno

Savic ishitreno reagovao, zapravo je trebso da zastiti sutkinju Suzanu Mugošu koja je u kontinuitetu napadana od onih koje je osudila za krivicno djelo terorizam u pokusaju. Sa druge strane trebao je unutar sudskog sistema da reaguje, jer je presudu Osnovnog suda potvrdio Viši sud, nije u običajno da Apelacioni sud ponistava i donosi presudu, vec ako su nesto primijetilo da nije urađeno na to ukažu i vrate predmet na ponovno odlučivanje Osnovnom sudu. Kako tada Savic nije reagovao da zastiti ugled sudija oba vijeca Osnovnog i Višeg…to nije ljudski a ni profesionalno.

Odgovori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pet najopasnijih datuma u decembru: Tu je retrogradni Merkur, ali nije on ono če...

Ministarstvo: Provjerićemo diplome; Pavićević: Interne istrage osuđene na propas...

Uhvati popuste!

U Kotoru osnovana Demokratska alternativa Crne Gore