Sjutra šetnja za Ukrajinu na Cetinju

Sjutra na Cetinju će biti organizovana šetnja za Ukrajinu.
Sjutra šetnja za Ukrajinu na Cetinju

Šetnja podrške Ukrajini

“Zločinački pohod Vladimira Vladimiroviča Putina i režima u Kremlju na slobodnu i nezavisnu ukrajinsku državu doživljava svoj deveti mjesec. Režim u Kremlju više i ne pokušava prikriti svoj naum uništavanja i pokoravanja Ukrajine pričama o denacifikaciji, demilitarizaciji i navodnoj zaštiti ruskog naroda.

Putinova nasilnička politika – ili ćete slijediti moju politiku ili vas neće biti – praćena navodnom odbranom tradicionalnih vrijednosti od strane satanističkog zapada ogoljena je do kraja. Svjetskoj javnosti obznanjena je politika kremaljskog režima koja počiva na “vrijednostima” agresije – ubijanja, silovanja, granatiranja, uništavanja, gladi i bijede servirane svima onima koji je ne žele slijediti”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, posljednja dešavanja s ukrajinskog ratišta, odnosno rusko granatiranje ukrajinske električne infrastrukture s ciljem onemogućavanja normalnog funkcionisanja civilnog života u sredinama koje nijesu direktno zahvaćene ratnim razaranjima, zatim još jedne masovne grobnice i miniranog grada nakon povlačenja ruskih trupa iz Hersona govore mučnim jezikom o njihovoj zločinačkoj politici temeljenoj na sili.

“Ali očito sva sila duhovno opustošene a teritorijalno velike Ruske Federacije nije dovoljna da uništi i pokoleba herojski ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu. Ukrajinke i Ukrajinci nepokolebljivo i hrabro stoje na braniku svoje države bez obzira na nebrojene ljudske žrtve, izbjeglištva i razaranja koje proizvodi ruska agresija. Njihova borba predstavlja svijetli primjer čovječanstvu na koji treba da se ugleda svaki narod i svaka država. Na čiju borbu treba da se ugleda i crnogorski narod kome pripremaju vanredno stanje i sistematski rade na urušavanju njegovih institucija, sistema vrijednosti, ustava i države.

Pozivamo sve slobodne građane da nam se pridruže u još jednoj protestnoj šetnji za Ukrajinu. Dođite da pružimo podršku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu. Šetnja će početi śutra, 24.11.2022. godine, u 16.00h ispred Dvora kralja Nikole na Cetinju. Slava Ukrajini! Herojima slava!”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Protest podrške ukrajinskom narodu: Dužnost nam je stati uz herojski ukrajinski narod, pružiti im moralnu i svaku drugu podršku u njihovoj borbi za slobodu

Pala Vlada Dritana Abazovića

VESELINOV: Velikosrpska politika se ne vodi iz ljubavi već iz gramzivosti

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Danilović: Konjević je rekao da će se vratiti mom predlogu o izboru ustavnih sudija!

CANOVIĆ ZA STANDARD: Stanje u Plavu pod kontrolom, naša sredina je takva – kad je kriza svi smo s ruke jedni drugima

Mportal;Prepiska Jovana Vukotića i advokata: Jovanović je moja drugarica iz Vijesti, daj izjavu odmah će je objaviti

Zvicer neće biti “na udaru” tužilaštva Srbije