SKANDAL: Auto škole prodaju riješene testove za polaganje vožnje, brat ministra Vojinovića predsjednik ispitne komisije u jednoj od njih

Riješeni testovi za polaganje vozačkog ispita, koje je objavilo Ministarstvo prosvjete, kruže među auto školama koje ih prodaju kako ne bi morali da drže časove i obuku, već samo dali riješen materijal kandidatima za buduće vozače.
SKANDAL: Auto škole prodaju riješene testove za polaganje vožnje, brat ministra Vojinovića predsjednik ispitne komisije u jednoj od njih

Foto: Youtube

Ovih dana širom Crne Gore kruže riješeni testovi za polaganje vozačkog ispita koje auto škole prodaju kandidatima da ih nauče, kako ne bi morali da im drže obuku i časove. U toj trgovini najviše prednjače auto škole u Bijelom Polju u jednoj od kojih je kao predsjednik ispitne komsije i brat ministra prosvjete Miomira Vojinovića.

Ono što se dalo naslutiti kada su prije desetak dana iz Ministarstva prosvjete objavili rješenja testova za polaganje vozačkog ispita sada dobija epilog sa trgovinom i prodajom istih, što auto škole masovno koriste umanjujući svoj rad sa kandidatima.

S obzirom da se radi o vrlo ozbiljnom ispitu, naročito uzimajući u obzir uvećan broj saobraćajnih nezgoda sa fatalnim ishodom, postavlja se pitanja zašto Uprava policije, MUP, i raznorazne NVO ćute na ovakvo kršenje pravila i zakona.

Kao jedno od rješenja koje se nameće za trenutnu situaciju je momentalno povlačenje trenutnih testova za polaganje vozačkog i zamjena istih za novim bez datih rješenja, ali bilo kakvih naznaka da će Ministarstvo prosvjete uraditi tako nešto nema.

Takođe postavlja se pitanje uloge Upravne inspekcije koja bi morala da istraži djelovanje Ministarstva prosvjete povodom problema koji već traje i više od mjesec dana sa komisijama i testovima za polaganje vozačkog ispita.

No, za sad od nadležnih institucije na ovakvo ozbiljan problem dobija se samo ćutanje.

Izgleda da nadležnima broj nastradalih u saobraćajnim nesrećama nije toliko važan čim ne obraćaju pažnju na koji način budući vozači stiču znanje i vozačku dozvolu.

Da je Ministarstvo prosvjete od starta na “krivoj nozi” sa testovima za polaganje vozačkog pokazuje i činjenica da su nove testove sa rješenjima objavili bez znanja autora koji su ih pripremali, što predstavlja kršenje Zakona o autorskim pravima i vrlo vjerovatne tužbe.

Da li će se konačno vratiti red u proces polaganja vozačkog ispita ili će interesi diktirati ko će praktično kuptii vozačku dozvolu što će se na kraju plaćati saobraćajnim nesrećama i ljudskim životima.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


mila

Obećao Vojinović da neće biti političkog zapošljavanja. Ovo zapošljavanje brata je porodično nije političko!

Odgovori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Bezdimne alternative jesu bolja opcija od nastavka pušenja a znate li koje su ra...

Pogledajte kadrovska rješenja Vlade sa 68. sjednice

Bez izvinjenja za targetiranje, lista kraća za 54 organizacije

AD “Održavanje željezničkih voznih sredstava” za Standard: Spajanje ...