Udruženje pravnika o izjavi Šešelja: Samo dva slova – “pi”

Udruženje pravnika Crne Gore saopštilo je da je zgroženo vulgarnošću, primitivizmom i šovinizmom koji je javno demonstriran prema doc. Dr Draginji Vuksanović – Stanković, predavaču na Pravnom fakultetu UCG i poslanici crnogorske Skupštine.
Udruženje pravnika o izjavi Šešelja: Samo dva slova – “pi”

Ilustracija

Pozivaju akademsku zajednicu, NVO, ženske organizacije, Skupštinu Crne Gore, Zaštitnika ljudskih prava (Ombudsmana) i Ministarstvo pravde i ljudskih i manjinskih prava da javno osude ovaj govor mržnje i mizoginije, koji nije upućen samo gospođi Vuksanovic – Stanković već prema svemu normalnom, pristojnom i nadasve crnogorskom.

“Udruženje pravnika sa svoje strane, štiteći profesionalni dignitet i ličnost koleginice, svojom javnom reakcijom upućuje građane Crne Gore na činjenicu da je u svom istorijskom trajanju bilo u Crnoj Gori mnogo zla i nevolje, da je trpjela okupacije i ratove, stradanja i posrnuća, ali nikada se niti jedan “agresor (ivac)” nije mogao opisati sa samo dva slova “pi””, ističu oni.

Kako navode, to kratko označenje za “trulež, rat i smrt, razaranja i tragediju ponovo se budi i zlokobno nagovještava da nesrećama na Balkanu nikad nema kraja”.

“Stoga, “vjetru” zla devedesetih umjesto odgovora citat Njegošev ” … al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija !””, zaključuju iz Udruženja pravnika Crne Gore.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Vladimir Medenica

Šešelj je najveće smeće. Prava nebuloza je to što je on otpadak od Hrvatskog naroda. Posrbljeni Hrvat. Nit je voda nit je vino. Sva sreća što su Crnogorci tu moralnu tranju ponijeli u deku do granice sa Srbijom i isporučili ga matičnoj državi. Pi

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

PRAVNICI ZA STANDARD: Niko nije siguran koja je verzija Zakona o DT usvojena i da li će ga Đukanović potpisati

Tužilačke organizacije negoduju povodom najavljenih izmjena tužilačkih zakona: Nastavlja se praksa kršenja Ustava i zakona

VENECIJANSKA KOMISIJA: Zamjena pojedinaca na ključnim pozicijama ne smije biti jedina svrha institucionalnih reformi

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Duško Tošić dobio zabranu prilaska Jeleni Karleuši

GI 21. maj: Javni otpor mora uzeti maha

Krivokapić planira zajedničku sjednicu vlada – samo sa Srbijom

Maskirana osoba pucala iz automatske puške u Nikšiću, policija radi na identifikaciji