Izvor: dan

Ustavni sud: Žalba Vesne Medenice paušalna, prava joj nijesu povrijeđena

Ustavni sud je na jučerašnjoj sjednici odbio ustavnu žalbu bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice koja je u pritvoru. Zastupnici Medenice podnijeli su u maju ustavnu žalbu zbog pritvora Medenici, pozivajući se na kršenje prava iz Ustava Crne Gore i Evropske konvencije za ljudska prava.
Ustavni sud: Žalba Vesne Medenice paušalna, prava joj nijesu povrijeđena

U obrazloženju Ustavnog suda o odbijanju ustavne žalbe Vesne Medenice, u koje je “Dan” imao uvid, navodi se da se podnositeljka ustavne žalbe, prema njihovoj ocjeni, paušalno pozvala na povredu prava iz odredaba članova 19 i 20 Ustava i člana 13 Evropske konvencije jer ničim nije obrazložila u čemu se sastoji povreda tih prava.

– Formalno pozivanje na povredu određenog ustavnog ili konvencijskog prava, bez navođenja pravno utemeljnih navoda koji predstavljaju ustavnopravne prihvatljive razloge i ukazuju na povredu označenog prava, ne čini ustavnu žalbu dopuštenu u tom dijelu, piše u obrazloženju Ustavnog suda.

Ustavni sud ističe da u predmetnom slučaju iz osporavanih rješenja proizilazi da su sudovi zaključili da postoji osnovana sumnja da je podnositeljka (Vesna Medenica) izvršila krivično djelo protivzakonit uticaj, da je imala zadatak da se informiše o kretanju predmeta u Vrhovnom sudu, da se upoznaje sa stanjem u spisima, da javlja organizatoru druge podatke od interesa za kriminalnu organizaciju, kao i da sa pozicije predsjednice Vrhovnog suda, raspolažući informacijama i podacima do kojih je došla tokom obavljanja funkcije, utiče da organizatori i članovi kriminalne grupe ne budu otkriveni prilikom prenošenja i prodaje neocarinjene robe iz Slobodne zone Luke Bar.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Medenica nije pozivan u policiju i Tužilaštvo, napustio Crnu Goru nakon hapšenja Lalovića

Vesnu Medenicu sumnjiče da je za 590.000 eura uticala na ishod pojedinih sudskih odluka

Miloš Medenica negirao šverc cigareta, droge i uticaj na donošenje sudskih odluka

Presuda u korist ,,Omorike“ može dovesti u sumnju nezakonit uticaj Vesne Medenice na sudije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vuković podijelio govor bivšeg glasača opozicije: Ovo što ste uradili od Podgorice svaka vam čast, od mene ćete imati glas

Ovo je radna verzija Temeljnog ugovora koji su uskladile Vlada i SPC

FOTO,VIDEO: Nevrijeme u Tuzima, grad pogodio i Plantaže

Doktorica Đuranović prijavila prijetnje pištoljem u IJZ