Izvor: Pobjeda

Vatra uništila potkrovlje kuće: Vlasnik tvrdi da je požar podmetnut

Vasilije Begović, jedan od vlasnika kuće u Ulici Miljana Vukova čije potkrovlje je juče u zoru teško oštećeno u požaru, sumnja da je požar podmetnut.
Vatra uništila potkrovlje kuće: Vlasnik tvrdi da je požar podmetnut

Begović, inače tehnolog za naftu i petrohemiju u penziji, koji već decenijama sam živi u toj kući, navodi da je bio u kući u vrijeme izbijanja požara.

On tvrdi da je uoči izbijanja požara u njegovu kuću upao visoki mladić, star između 20 i 25 godina.

Podmetanje

– Primijetio sam da se mladić neobično ponaša, kao da je nadrogiran. Obratio mi se, tražeći da mu dam drogu – dakle, nije tražio pare, nego drogu. Smatram da je taj momak podmetnuo požar, jer sam poslije toga primijetio da je počeo da se širi plamen. Nakon toga sam sišao ispred kuće, a u međuvremenu su stigli vatrogasci i moj brat od tetke. Iznijeli su plinske boce da ne bi došlo do eksplozije. Spaljen mi je dio knjiga… Nije mi jasno otkud medijima informacija da u trenutku požara nije bilo nikoga u kući – ispričao nam je Begović juče oko podne.

Očigledno još pod utiskom dešavanja od prethodnih nekoliko sati, sjedio je na pločniku prekoputa kuće, čekajući da pripadnici Službe zaštite i spašavanja potpuno ugase vatru koja je još tinjala, kako bi mogao da se vrati u svoj dom.

– Jedva se držim na nogama. Vidjeću kad završe gašenje, ako je ostala makar soba u potkrovlju da nije izgorela, spavaću gore. Ako ne, onda ću ispod, na prvom spratu. Ako ne budem mogao tu da se vratim, onda ću kod braće – kazao je naš sagovornik, uz napomenu da plamen nije zahvatio prvi sprat i prizemlje kuće.

Kako nam je kazao, on boravi u dijelu kuće u potkrovlju (koje je izgorjelo u požaru) i na prvom spratu (koji nije bio zahvaćen vatrom), dok su u prizemlju poslovni prostori. Dio kuće, dodao je, pripada njegovom bratu od tetke.

Velika šteta

Podsjećamo, juče rano ujutro, u 4.39 časova Službi zaštite i spašavanja je stigla prijava da je došlo do požara u Ulici Miljana Vukova.

– Na lice mjesta upućeno je devet posada sa osamnaest vatrogasaca. Izlaskom na lice mjesta ustanovljeno je da je gori potkrovlje stambenog objekta. Požar je ugašen u 6.41 sati – naveli su iz Službe zaštite i spšavanja.

Pripadnici njihove službe bili su tu i juče oko 12 časova, sa jednim vatrogasnim vozilom, kako bi pregasili vatru koja je tinjala i aktivirala se ponovo. Asistenciju im je pružala i policija, a ulica je bila zatvorena za saobraćaj.

Vatra se nije proširila na susjedne objekte u Ulici Miljana Vukova, pa je na terasi obližnjeg kafića bilo gostiju.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković izjavio je za Pobjedu da u požaru nije bilo povrijeđenih.

– Požar je prouzrokovao veliku materijalnu štetu. Izgorjelo je potkrovlje. Dolaskom na teren, požar je već bio u poodmakloj fazi – kazao je Janković, uz napomenu da su njihove ekipe i dalje bile na terenu

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

MUP dodijelio godišnje nagrade i priznanja za izuzetan doprinos u sistemu zaštite i spašavanja

Vatra godišnje uništi blizu 100 kvadratnih kilometara šuma

Ugašen ogroman požar u Farmacima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Piperović: ANB procjenjuje s kim dijeli podatke kada su ugroženi temelji države

Beživotno tijelo Podgoričanina pronađeno na Sinjajevini, sumnja se da je pao sa litice

Hajduković: Abazoviću dodijeljen počasni doktorat nepostojećeg univerziteta u Ženevi

Jakič: Čudna odluka Abazovića